Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 21, 2019

Flott 17.mai-feiring på Lanzarote
Først i toget gikk Laila, ordføreren i Tias Pancho og Per Roald. Foto: Liv J Gundersen

Over 50 personer hadde møtt opp på Sjømannskirken i Puerto del Carmen 17.mai for å feire nasjonaldagen. Også ordføreren i Tias kommune, Pancho Hernández var tilstede, og ledet 17.mai-toget etter å ha holdt en fin tale. Etterpå var det festmiddag for godt og vel 30 personer.

Narkotika funnet i Arrecife

Siste uke fant Guardia Civil 27 kilo marihuana i en garasje i hovedstaden Arrecife. Tre utlendinger på henholdsvis 36, 43 og 53 år ble arrestert, og er nå fengselet i påvente av en rettssak.

Engelskmann gikk berserk på bar i Puerto del Carmen

En mann fra England ble arrestert av politiet siste helg etter at han gikk berserk på en bar i Puerto del Carmen. Møbler ble ødelagt, og da politiet kom gikk han til angrep på de tre politimennene. Senere knuste han et vindu i politibilen, og ødela døren inn til fengselscellen. Mannen ble dømt til å betale for skadene han hadde forårsaket, pluss en bot på 1500 euro.

10 personer dømt for å ha gått i land på øya Alegranza

Øya Alegranza er ei ubebodd øy nord for Lanzarote, og er en del av naturparken Chinijo sammen med øyene Montaña Clara, Roque del Este og Roque del Oeste. All ferdsel på disse øyene er forbudt, blant annet på grunn av fuglelivet. Likevel gikk 10 personer fra Lanzarote i land på øya Alegranza i 2015, fanget sjeldne fugler og senere grillet dem og hadde en grillfest på øya. En person tok bilder av grillfesten med en drone, og de 10 personene ble politianmeldt. Nå er disse personene i lagt en bot på nesten 90 000 kroner for hendelsen.

Fra grillfesten på Alegranza. Foto: La Voz de Lanzarote

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast