FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 26.april 2019

Hola!

Dette er siste Fredagspils i april, og nå begynner sommeren også på Lanzarote med varmere dager og kvelder.

Badestranda Playa Grande i Puerto del Carmen oppnår høyeste karakter i en avstemning i verdens største reiselivsportal TripAdvisor. Over 1000 personer, 89 prosent har gitt stranda karakterene utmerket eller meget god.

Fra Playa Grande i Puerto del Carmen. Foto: Diario de Lanzarote

Kommunen har det siste året modernisert toalettene og dusjene på stranda, og har gjort tilgangen for funksjonshemmede mye enklere. Dessuten har alle de fire offentlige strendene i Puerto del Carmen; Matagorda, Pocillos, Playa Grande og Playa Chica blitt utstyrt med hjertestartere.

I morgen lørdag 27.april fra kl.11 skal strendene i Playa Honda ryddes:

Det ønskes så mange frivillige som mulig. Oppmøtestedet er Playa de Juan Carita, ved strandhuset. Etter ryddingen serveres et måltid til alle. Velkommen!

Omtrent samtidig arrangeres det andalusiske dager i Playa Honda.

Fra den andalusiske fiestaen i fjor

Stedet er Plaza Santa Elena, og det hele starter kl.12 med musikk fra Andalusia med hovedstaden Sevilla, mat, dans og kunst.

Onsdag 24.april ville kunstneren César Manrique ha fylt 100 år, og dagen ble behørig markert fra den spesialbygde César Manrique-scenen på stranda El Reducto i hovedstaden Arrecife.

Manrique-scenen i Arrecife. Foto: El Chaplon

Hele elleve konserter skal presenteres fra denne scenen, og programmet finner du HER.

Dette vakre bildet er skapt av Koh Fi Creative Lab, et reklamebyrå på Lanzarote i samarbeide med regjeringen Cabildo, organisasjonen Manrique 100 og turistmyndighetene på øya:

I landsbyen La Asomada i bakkene opp fra Puerto del Carmen arrangeres i kveld fredag den 3.talentkonkurransen for både barn og voksne i «Samfunnshuset»,  Centro Sociocultural Achimencey.

På scenen blir nok hovedattraksjonen jenta Alexia fra Lanzarote, som nådde semifinalen i det spanske «Voice Kids»-konkurransen. Arrangementet starter kl.21.

Og fiestaen fortsetter i La Asomada: Mandag kl.17 er det sirkus i et stort telt som er reist på parkeringsplassen:

Det er gratis inngang!

Er du glad i storbandmusikk har du sjansen i morgen lørdag 27.april! Da stiller et av Lanzarotes beste storband, The Big Band på scenen på Hotel Aqua Suites litt ovenfor Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Konserten starter kl.21, og billetter til 10 euro kan kjøpes i resepsjonen eller ved døra:

The Big Band spiller lørdag kveld. Foto: LBRA

Sjømannskirken i Puerto del Carmen har nye åpningstider nå. Kirken er åpen onsdag og fredag fra 12-14. Søndag er det gudstjeneste kl.18. Tidene finner du også på Sjømannskirkens nettside HER.

Vi var ni gjester på siste ukes fredagspils, og det betyr vel at sommeren er farlig nær. Men vi holder ut; det er et nytt pilsmøte i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Manolo (til Merethe) fyller år på Lanzarote søndag. Mandag er det Ole Bil som feirer dagen sin, også på Lanzarote. 1.mai er det søskenbarn John B i Selbu som fyller år, og det norske flagget heises over hele Selbu! Og jeg holdt nesten på å glemme svenskekongen Carl Gustav, som blir 73 år 30.april. Her er en hyllest til han med herrene i Abba og Kjerstin Dellert, så skru opp lyden og by opp til vals!

 

Husk at i sommersesongen leverer Lanzaroteposten artikler fra mandag til fredag, og tar helgen fri…dvs kaffekokeren tar fri.

Det er valg i Spania søndag 28.april, så måtte de beste kandidatene vinne! Lanzaroteposten skrev i juni i fjor en artikkel om de forskjellige politiske partiene som finnes på Lanzarote, og hvem som styrte på øya. Vil du ha litt informasjon om det politiske livet på Lanzarote, kan du lese artikkelen ved å klikke HER.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast