Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 18, 2019

Ungdomsherberget i La Santa fortsetter som bolig for flyktninger
Ungdomsherberget i Tinajo. Foto: El Chaplon

Regjeringen på Lanzarote har bestemt at ungdomsherberget i La Santa i Tinajo kommune på vestkysten fortsatt skal være bolig for mindreårige flyktninger. Bestemmelsen kommer under betegnelsen «sosial velferd for barn», og selskapet som driver senteret har fått kontrakten utvidet fram til ut juli.

Færre bestillinger fra turister denne sommeren

ISTAC, det kanariske instituttet for statistikk har foretatt en rekke markedsundersøkelser for firmaer i turistindustrien, og konkluderer med at det råder en pessimisme med hensyn til fremtiden. Dette på grunn av færre bestillinger fra turister denne sommeren. Det er først og fremst britene og tyskerne som svikter. Likevel er det en markant økning av bestillinger fra spanjoler på fastlandet, så det ser ikke helt svart ut, skriver ISTAC.

Ny passasjerbåt mellom Lanzarote og Fuerteventura
Den nye båten ble døpt i Playa Blanca fredag. Foto: Diario de Lanzarote

Onsdag 1.mai settes en ny hurtigbåt i trafikk mellom Plata Blanca og Corralejo. Det er selskapet Lineas Romero som driver båten. Båten ble døpt sist fredag i Playa Blanca til «Don Juan», oppkalt etter grunnleggeren av selskapet Juan Romero Morales. Turen med den nye båten tar 30 minutter, og båten kan ta 340 passasjerer. «Don Juan» skal ha fem turer på hverdager, og fire på søndager.

Nye drosjeholdeplasser bygges
De nye holdeplassene vil se omtrent slik ut. Foto: Diario de Lanzarote

Øy-regjeringen Cabildo har bevilget penger til å fornye og forbedre drosjeholdeplassene på øya. Lanzarote har tilsammen 54 holdeplasser, og hver holdeplass skal nå pusses opp for 35 000 euro. Alle holdeplassene skal få tak som beskytter passasjerene mot sola, og taket skal beplantes for å forskjønne utseendet. Solceller skal også gi folk mulighetene til å lade mobiltelefoner og elektriske scootere. Det blir også gratis WiFi på hver holdeplass.

Markeringen av César Manriques fødselsdag fortsetter
Fra Jameos del Agua. Foto: La Voz de Lanzarote

Markeringen av kunstneren Manriques 100-årsdag startet offisielt i konsertsalen Jameos del Agua 24.april. Presidenten på Kanariøyene var tilstede, og Lanzarotes president var der sammen med flere medlemmer av Manriques familie. Arrangementet var blant annet musikk som ledsaget bilder på scenen av Manrique, og flere holdt taler hvor betydningen av Manriques arbeider ble fremhevet.

Lav valgdeltakelse på Lanzarote

Valgdeltakelsen på Lanzarote søndag i det nasjonale spanske valget var ganske lav; 61 prosent av de som kunne stemme møtte opp. Det sosialistiske partiet PSOE ble størst med nesten 30 prosent av stemmene, mens CC, Coalición Canaria (et sentrumsparti) oppnådde 17 prosent av stemmene. Det nye venstrepartiet Podemos oppnådde godt og vel 15 prosent. Høyrepartiet PP, Partido Popular fikk halvert sin oppslutning i forhold til valget i 2016, fra 28 prosent til 13 prosent. Det nye partiet VOX som ligger langt til høyre i politikken fikk 4 000 stemmer på Lanzarote.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast