Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 16, 2019

Vinbodegaen Stratvs beordret stengt igjen

Kommunestyret i Yaiza har nå forlangt at eieren av vinbodegaen Stratvs, Juan Francisco Rosa stenger butikken som han åpnet i bodegaen uten lisens for to måneder siden. Hele vingården Stratvs ble stengt for over fem år siden på grunn av ulovlig drift og korrupsjon, hvorav flere av de involverte har nå fått fengselsstraffer.

Lang ventetid på det offentlige sykehuset
Legevakten ved sykehuset i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

Lokalavisene skriver nå om den lange ventetiden som har oppstått på det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife. På legevakten på sykehuset sier folk at de har måttet vente opp til seks timer før pasienter med arm-og beinbrudd blir behandlet. Å bli innkalt til en spesialist ved sykehuset kan ta opp til seks måneder, sier andre som står på ventelisten. Ledelsen ved sykehuset sier til lokalavisene at det er mangel på leger og sykepleiere, spesielt innenfor spesielle områder som gjør at køene blir lange. Ledelsen viser igjen til politikerne som bevilger for lite penger til driften av sykehuset, og håper at regjeringen på Kanariøyene ser alvoret i problemet, og øker bistanden snarest.

Yaiza har fått seks nye drosjer med ramper for gjester med nedsatt mobilitet
Seks drosjer med ramper er satt inn i trafikken i Yayza. Foto: La Voz de Lanzarote

Yaiza med Playa Blanca sør på Lanzarote har nå fått seks nye drosjer, alle utstyrt med ramper og plass for rullestoler. Dermed har Yaiza kommune i alt 67 drosjebiler.

Tema for neste års karneval i hovedstaden er klart

Det er ikke mange dagene siden den siste karnevalsfeiringen ble arrangert på Lanzarote, men allerede nå er temaet for karnevalet i 2020 klart i hovedstaden Arrecife! Etter en avstemning stemte 29 prosent for «Tegneserier«, som dermed blir temaet neste år. Deretter fulgte «De glade 20-årene», «Flower Power» og «Den ville vesten».

Ny flyrute mellom Lanzarote og Paris

Flyselskapet Transavia er et hollandsk lavprisselskap eid av Air France og KLM, og vil denne høsten starte en ny rute mellom Paris og Lanzarote. Transavia vil fly fra Orly-flyplassen i Paris til Lanzarote.

MIAC, det internasjonale museet for samtidskunst i Arrecife fikk pris
Museet for samtidskunst i Arrecife.

Det internasjonale museet for samtidskunst i Arrecife, MIAC mottok i mars en internasjonal arkitektpris, S.ARCH Conceptual Design Award 2019. Museet fikk prisen etter en oppussing for 1,6 millioner euro. Juryen skriver i sin begrunnelse: –Prisen anerkjenner engasjement og kreativ fortreffelighet av et prosjekt som forsterker forholdet mellom arkitektur, arv og landskap. Lanzaroteposten gratulerer!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast