Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 16, 2019

Asfaltering i Puerto del Carmen
De første gatene i Gamlebyen får nytt dekke. Foto: Tias kommune

Mandag denne uken begynte Tias kommune med sitt store asfaleringprosjekt: 85 gater og veier skal få ny asfalt i Puerto del Carmen, i Tias og i andre tettbygde strøk i kommunen. De første gatene som får nytt dekke er Calles La Palma, El Hierro og San Borondón i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Hele prosjektet vil koste fire millioner euro.

Falsk pass på flyplassen

En mann på 35 år fra Albania ble arrestert på flyplassen på Lanzarote denne uka. Mannen prøvde å sjekke inn på et fly til Irland, men ble stanset av politiet da han presenterte et falsk pass fra Hellas. Mannen havnet deretter i fengsel, og er tiltalt for å ha falske reisedokumenter.

Dyreparken Rancho Texas skal samarbeide med universitetet i Las Palmas

Dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen har nå startet et samarbeide med tre avdelinger ved universitetet i Las Palmas på Gran Canaria. Studenter og lærere fra biologifaget, veterinærer og havforskere skal nå utvikle studier og miljøprogram spesielt for livet i havet.

Nå er det lokalvalg, og plakatene kommer!

Reklameplakater langs gater og veier er ikke lov på Lanzarote. Søndag 28.april er det lokale valg i Spania, og derfor også på Kanariøyene. Da er det lov å henge opp valgplakater, så i de neste dagene vil Lanzarote bli tapetsert med mer eller mindre fargerike plakater med bilder av kandidatene som er på valg.

Nå kommer WIG til ei øy nær deg!
En WIG. Foto: Internett

WIG er et lite fly som flyr like over vannflaten, sju til ti meter over vannet for å utnytte flykraften bedre. WIG står for «Wing in ground effect», «vinger som bruker effekten ved å fly lavt», og klarer å fly opp til 200 km/t. Et nytt selskap som heter Canary Island WIGS er nå dannet, og ønsker å fly mellom de største byene på Kanariøyene. Oppstart er satt til sommeren 2020.

En engelskmann på vei til Lanzarote vant bil på flyplassen 

En engelskmann fra Coventry kjøpte et lodd i et bil-lotteri på flyplassen før han gikk ombord i flyet til Lanzarote. Det viste seg at mannen vant en Volkswagen E Golf! Arrangørene av lotteriet sendte en representant til Lanzarote for å fortelle at mannen hadde vunnet. I følge lokalavisen var overraskelsen STOR!

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-