FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote 19.april 2019

Hola!

Fortsatt god påske!

Som det ble skrevet om i forrige uke betyr Semana Santa, den hellige uken mye for det katolske Lanzarote.
Onsdag kveld ble det arrangert noe de kaller la Procesión del Santo Encuentro i hovedstaden Arrecife, prosesjonen med det hellige møtet. Da er det to prosesjoner; en prosesjon med Jesus som bærer korset, og en annen med Jomfru Maria. Så møtes disse to, mor og sønn, som sammen blir båret tilbake til kirken.

Foto: La Voz de Lanzarote

I går kveld skjærtorsdag var det gudstjeneste i Sjømannskirken, og alle ni som var tilstede gikk ut og spiste etterpå. Jeg syntes det var en fin gudstjeneste, og et godt måltid etterpå!

Sjømannskirken på Lanzarote minner om at i dag langfredag kl. 11.00 er det en felleskirkelig pasjonsvandring fra Den katolske kirken i havnen i Puerto del Carmen.
1.påskedag kl. 10.00 er det gudstjeneste på Casas Heddy, og kl. 18.00 er det gudstjeneste på Sjømannskirken med kirkekaffe.
I neste uke er Sjømannskirken åpen onsdag og fredag fra 12-14.

I går skjærtorsdag var en av de mest travleste dagene på flyplassen på Lanzarote.

Flyplassen på Lanzarote

Det landet 45 internasjonale fly der i går:
Åtte kom fra London, fire fra East Midlands, fire fra Manchester, tre hver fra Birmingham, Bristol og Dublin, to hver fra Cork, Cardiff, Newcastle og Glasgow, og ett fly hver fra Zurich, Luxembourg, Brussels, Milan, Exeter, Belfast, Bournemouth, Edinburgh, Leeds, Dusseldorf, Shannon og Doncaster. I tillegg kom det fly fra fastlandet og fra de andre øyene. Travelt, med andre ord!

Bilutleiefirmaet Goldcar på Lanzarote er i sentrum igjen i britiske aviser. I november i fjor skrev også Lanzaroteposten om den dårlige servicen Goldcar ga sine kunder på Lanzarote. Les mer HER.

Nå har en britisk kunde på Lanzarote fortalt den britiske avisen The Sun om sine opplevelser med Goldcar på Lanzarote i februar.
Mannen skulle leie en liten Fiat 500, og Goldcar forlangte at de måtte trekke 1100 pund, omtrent 12 000 kroner på kredittkortet hans «i tilfelle noe skjedde». Da mannen skulle levere bilen tilbake, forlangte Goldcar 200 pund for «skader» på bilen, noe mannen kunne bevise var der FØR han fikk bilen. Mannen nektet å betale, men Goldcar hadde kredittkortnummeret hans, og trakk summen likevel.
Mannen måtte rekke flyet sitt, og ga opp argumentasjonen. Da han kom hjem til London, kontaktet han avisa The Sun, som igjen kontaktet Goldcar. Goldcar returnerte øyeblikkelig pengene de hadde «tatt» fra kunden uten hans samtykke.
Goldcar har tidligere i vinter sagt til flere britiske aviser at de skulle forandre sine metoder under oppsyn av moderfirmaet Europcar, men disse beskjedene har tydeligvis ikke nådd de som jobber med Goldcar på Lanzarote…

Siste helg var det familiedag i sentrum av Tias; Fan-TIAS-tic ble dagen kalt, og tusenvis av store og små hadde det hyggelig i sola med levende musikk, dans, klovner og gode tilbud på alle gatehjørner:

Sist søndag hadde 19 danseskoler avslutningsball i den store sportshallen i Tias. Tusenvis av foreldre, besteforeldre, venner og bekjente pluss hundrevis av dansere i alle aldre fylte salen. (Se bildet øverst). Jeg ble imponert over disse mødrene som tok med seg sine små barn i dansen…det så ut som om de fleste av de små likte det de var med på:

Fantastisk oppvisning!

Og i morgen fortsetter festen igjen! Lørdag 20.april feires St.Georges Dag, dagen da vi som var i speideren i Norge gikk i tog fordi han var speidernes høye beskytter. (Dagen er egentlig 23.april, men lørdag passer bedre for feiring, må vite…)
St.George er skytshelgen for flere land og regioner, og også kristne kirker. Både England, Catalonia og Aragon markerer dagen, og på Lanzarote er det en større musikalsk feiring på Nasjonenes Plass i Matagorda lørdag. Det blir danseoppvisninger, og fem av øyas mest kjente band stiller på scenen fra kl.15 til 22. Det er gratis adgang:

Vi var nesten 30 gjester på siste ukes fredagspils, og vi prøver igjen i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Rita på Vikinghuset sier at søndag 21.april er siste åpningsdag denne sesongen for restauranten. Restauranten åpner igjen i september/oktober.

Søndag fyller svoger Magnar B på Ekne fødselsdag. Hege B i Selbu fyller også år søndag. Mandag er det Rita på Vikinghuset på Lanzarote som fyller år, og tirsdag feirer Siri M i Bergen dagen sin. Tirsdag har Jon Christian H S i Beitstad dagen sin. Onsdag fyller Håkon B på Lillehammer dag. Hadde kunstneren Cesar Manrique på Lanzarote levd, ville han ha fylt 100 år onsdag. Torsdag feirer Eva J fra Nordkisa fødselsdag. Gratulerer med dagen!

Ei fortsatt god påskehelg ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast