FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote 12.april 2019

Hola!

Vi nærmer oss sommer med forhåpentligvis sol og godt vær over alt. Derfor vil også Lanzaroteposten redusere tallet på nye innlegg denne sommeren fra kommende uke. Redaksjonen må ha litt ferie, spesielt kaffekokeren, og derfor er planen å legge ut innslag mandag til og med fredag, og så ta helgefri. Helgen kan leserne da bruke til å lese gjennom ukas innslag, eller eventuelt gå en tur i skogen!

Det har heldigvis vært stille på bilveltefronten i serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«, men sist søndag formiddag veltet en varevogn midt i gata Fragata i Playa Blanca.


Bilvelt nr.91. Foto: El Chaplon

Det var tre passasjerer i bilen, og alle ble kjørt til helsesenteret for en sjekk.
Og en ulykke kommer sjelden alene…søndag kveld veltet enda en bil på hovedveien LZ-1 ved avkjøringen til Haría nord på øya. Sjåføren, en kvinne på 47 år ble lettere skadet, og ble fraktet til sykehuset:

Bilvelt nr.92. Foto: La Voz de Lanzarote

Siste helg var tusenvis av fastboende og turister samlet i sentrum av Playa Blanca både fredag, lørdag og søndag:

Kortreist mat, drikke og musikk i Playa Blanca. Foto: Diario de Lanzarote

Yaiza kommune arrangerte sin årlige mat-og vinfestival, samtidig som det var rock´n roll-festival litt lenger oppe i gata. For en euro fikk man smake både geitekjøtt-burgere, kroketter, oster, desserter, vin og likør; alt produsert på øya. Det var tydelig at folk likte seg i sola!

I kveld er det stor rockekonsert på stranda El Reducto i hovedstaden Arrecife.
Nylig ble festivalen «Arrecife en Vivo», «Arrecife lever» kåret til Spanias beste musikkfestival, og arrangeres vanligvis på høsten. I kveld er det takkekonsert arrangert av kommunen, og hovedgjestene kommer fra Island!

FM Belfast fra Island. Foto: Wiki Commons

FM Belfast er et electro/popband fra Reykjavik, og skal spille sammen med fem lokale band med «Skatoons» i spissen. Det er gratis adgang.

Og i morgen kan det bli full fart langs hovedgata i Tias! Da arrangeres den årlige familiedagen «FanTÍAStic»:

Fra kl.11 er det discomusikk, klovner, band og andre ablegøyer, og sikkert et par gode tilbud i butikkene også!

Søndag 14.april er det den internasjonale dansedagen, og den markeres i Tias. Kl. 17 viser medlemmer fra 19 danseskoler hva de har lært i løpet av vinteren. Stedet er den kommunale paviljongen i Tias, ikke langt fra rådhuset.

Det er gratis adgang. Tidligere på dagen, kl.11 er det også gratis undervisning i forskjellige danser av kjente koreografer. Så dans i vei, folkens!

Nå har også Lanzarotes største vannpark åpnet sine  dører! Aquapark ligger i Costa Teguise. Les mer HER.

Vi var 12 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.19 er vi i gang igjen i kveld!

Frode Aa i Trondheim fyller år i morgen lørdag. Tom B fra Ilseng feirer dagen sin søndag. Tirsdag fyller Hans L i Skjærhalden år. Erik F i Trondheim fyller år onsdag.

April er en måned med mange kunstneriske arrangementer i hovedstaden. Programmet finner du HER (på spansk).

I går var det siste temakveld på Sjømannskirken for denne sesongen. 10 år gamle Jacob holdt et interessant foredrag om krigshendelser i Bergen i 1944, og for første gang (?) ble  det danset tango i kirken:

Her er påskens program på Sjømannskirken på Lanzarote:

Palmesøndag: Gudstjeneste kl. 18.00 med kirkekaffe. Tirsdag og onsdag: Kaffe og vafler på Sjømannskirken fra 12-14. Skjærtorsdag: Gudstjeneste kl. 18.00.
Etter gudstjenesten går de som vil ut på restaurant for å spise sammen. Gi et ord til en i staben dersom du vil være med, slik at vi kan bestille bord. (0047 975 87 646).
Langfredag kl. 11.00: Felleskirkelig pasjonsvandring fra Den katolske kirken i havnen i Puerto del Carmen.
1.påskedag kl. 10.00: Gudstjeneste på Casas Heddy. 1.påskedag kl. 18.00: Gudstjeneste på Sjømannskirken med kirkekaffe.

Påsken er også en veldig religiøs uke blant katolikkene på Lanzarote,. Uken kalles Semana Santa, den hellige uken. Det er mange arrangementer i og ved de katolske kirkene på øya. Ved kirken i hovedstaden Arrecife, Iglesia de San Ginés er det kirkelige seremonier hver dag i påskeuken.

Kirken i Arrecife, Iglesia de San Ginés

Det er store prosesjoner fra kirken onsdag 17.april kl.20.00 og langfredag kl.22.00.

Fra prosesjonen i Arrecife onsdag i påskeuka i 2018.

Hele påskeprogrammet for den katolske kirken finner du HER , på spansk.

God påske til alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast