Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 15, 2019

Flere turister til Lanzarote
Flyplassen på Lanzarote

Over 240 000 turister besøkte Lanzarote i februar. Dette er en økning på 5,5 prosent i forhold til februar i fjor, og er den største prosentvise økningen på Kanariøyene. I løpet av årets to første måneder har Lanzarote mottatt
456 000 turister, en økning på 8,5 prosent fra samme periode i fjor.
Det er de franske gjestene som øker mest. I februar 2019 kom det 43 prosent flere franske turister enn i februar i fjor. Også tallet på spanske turister økte med over 17 prosent. Fra Italia kom det over 15 prosent flere gjester i februar i år i forhold til året før. Selv om de tyske flyselskapene Air Berlin og Germania har stoppet sine flyvninger sammen med østerrikske Niki har det tyske markedet vært stabilt så langt i år. Nå gjenstår å se hvordan et eventuelt Brexit vil slå ut for det britiske markedet, som utgjør nesten halvparten av turistene på Lanzarote.

Ryanair kutter flyvninger til fastlandet i sommer
Ryanair reduserer turer til og fra Lanzarote i sommer

Det irske lavprisselskapet Ryanair vil ikke fly fra Lanzarote til Barcelona, Zaragosa og Santander denne sommeren. Derimot opprettholdes rutene til Madrid, Sevilla, Santiago de Compostela og Valencia.

Fire iranere tatt med falske pass på flyplassen

Fire iranere i alderen 17 til 45 år ble tatt av politiet på flyplassen da de prøvde å sjekke inn på et fly til London. Det viste seg alle hadde falske franske pass. Alle fire ble arrestert for dokumentforfalskning.

1600 allerede påmeldt til Ironman i mai
Fra svømmekonkurransen i 2018. Foto: Ironman

Lørdag 25.mai er dagen for årets Ironman på Lanzarote, hvor det svømmes 3,8 km, sykles 180 km og løpes en maraton, 42 km. Før påmeldingsfristen går ut venter arrangørene en rekord på opp mot 2 000 deltakere. Hittil har deltakere fra 50 land meldt seg på. Det koster 600 euro for å delta, og det er premier på 25 000 euro pluss 40 ledige plasser for de beste til verdensmesterskapet på Hawaii senere i år.

Regjeringen investerer i tester av bølgekraft

Regjeringen på Lanzarote har nå investert i flere tester av bølgekraft på øyas nordkyst. Testene vil foregå på dypt vann, slik at båttrafikken ikke forstyrres. Generatorene vil så sende strøm i kabler til land. Allerede nå foregår det forsøk av denne teknikken utenfor kysten av Wales i Storbritannia, og firmaet ansvarlig for arbeidet i Wales og på Lanzarote er Bombora Wave Power.

Mercedes-Benz laget jubileumsvideo på Lanzarote

Det tyske bilgiganten Mercedes-Benz har den siste uka filmet flere videoer av biltypen G Wagen i vindistriktet La Geria. I følge pressemeldingen er det i år 40 siden den første G Wagen ble produsert, og både den første og årets G Wagen er med i videoene. Ingen video er klar for visning ennå, men Lanzaroteposten vil selvsagt vise den når den er klar for visning.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast