Nyheter:

Fem alternative severdigheter på Lanzarote

De fleste besøkende til Lanzarote kjenner til de offisielle severdighetene på øya, som nasjonalparken Timanfaya og grottene i nord, Jameos del Agua og Cueva de los Verdes.

Det finnes mange andre steder på solskinnsøya som kanskje ikke er så kjent, men som fortjener et besøk.

César Manrique Foundation i Tahiche er det tidligere hjemmet til den mest kjente kunstneren fra Lanzarote, César Manrique. Huset er bygget på toppen av fem «lavabobler», med unike løsninger for et funksjonelt hjem. Samtidig kan du nyte artistens kunst, og kunst fra andre artister, som for eksempel Picasso.

De siste fire årene av sitt liv bodde César Manrique i landsbyen Haria nord på øya. Huset hans der er nå åpent for publikum.

Manriques hjem i Haria

Fundacion Cesar Manrique i Tahiche er åpent hver dag fra kl.10:00 til 18:00, unntatt 1.januar. Billettsalget stopper kl.17:30.
Huset i Haria, Palm Grove House er åpent hver dag fra kl.10:30 til 18:00, unntatt 1.januar. Billettsalget stopper kl.17:30. Det lønner seg å kjøpe en felles billett for begge husene til 15 euro. Barn 12 år og yngre en euro.

César Manrique ligger begravet på kirkegården i Haria.

LagOmar, skuespilleren Omar Sharifs tidligere hjem i Nazaret.

Lagomar. Restauranten i bakgrunnen.

Denne eiendommen i landsbyen Nazaret nord på Lanzarote har både et museum, en restaurant og en bar; baren ligger inne i en lavahule i fjellveggen. Vil du spise der bør du bestille bord.
Eiendommen ble kjøpt av skuespilleren Omar Sharif tidlig på 1970-tallet, men historien sier at han mistet huset kort tid etterpå i kortspill.

Museet er åpent hver dag fra kl.10:00 til 18:00, og billettene koster seks euro for voksne, to euro for barn. Spesielle priser for residente.

Centro de Visitantes, Timanfaya. Besøkssenteret utenfor nasjonalparken.

Besøkssenteret i Timanfaya

Dette senteret må ikke forveksles med senteret i selve nasjonalparken. Centro de Visitantes Timanfaya ligger på veien fra Timanfaya mot landsbyen Mancha Blanca.
Det er gratis adgang til senteret, som har åpent hver dag fra kl. 09:00 til 16:30. I senteret får du masse informasjon om hva som skjer når en vulkan sender ut lava, røyk og aske. Du kan også selv oppleve et «ekte» vulkanutbrudd i et eget rom i kjelleren. I et topp moderne kinolokale vises det informasjonsfilmer om vulkaner med blant annet engelsk tale.

Museo Tanit , det etnografiske museet i landsbyen San Bartolomé.

Fra utstillingen av nasjonaldrakter

Dette museet ble åpnet i 1999, og ligger i et hus bygget i 1735 midt i landsbyen San Bartolomé litt nord for Tias. Dette er et fantastisk museum som viser hvordan folk levde på Lanzarote, fra guanchernes tid før europeerne kom og fram til i dag. Både vinlaging, nasjonaldrakter og bondens liv har egne rom i museet.

Museet er åpent mandag til lørdag fra kl. 10:00 til 14:00. For voksne koster det seks euro. Dette er et privateid museum, og det er ingen rabatt for residente.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast