Nyheter:

Lanzarote blir vintersportssted, og søker om å få OL i 2026

Vinteren 2018 var den kaldeste på 40 år på Lanzarote, og mange husker at vindistriktet La Geria var dekket av hagl og gjorde markene hvite.

Hagl i vindistriktet La Geria

Derfor har myndighetene på Lanzarote nå bestemt at øya skal søke om å få vinterlekene i 2026.

I følge sportsministeren i regjeringen på øya, Primero de Abril kan Lanzarote by på de mest perfekte forholdene for et vinter-OL.

Vi har hatt to kalde dager i fjor vinter, og bakkene i det vulkanske landskapet blir perfekt når traseene for slalåm og utfor skal settes, sa Primero på en pressekonferanse siste uke.

Traseen for utfor og slalåm

Sportsministeren leder nå en planleggingsgruppe som skal se på hvordan øya kan bruke fordelene som klimaforandringene byr på, slik at Lanzarote også blir et vintersportssted, og ikke bare reklamere for sommer og sol.

Vinter på Lanzarote!

I søknaden om å få arrangere vinter-OL i 2026 foreslåes det at bobsleigh-banen skal bygges langs den «trollstig-aktige» veien ned til landsbyen Haria i nord. Et anlegg for skihopping skal bygges i nasjonalparken Timanfaya, og en kunstig skøytebane skal bygges der hvor den berømte rundkjøringen i Playa Honda er.
Dette vil gjøre rundkjøringen enda skumlere og mer hektisk enn den er i dag, sa sportsministeren.

Hagl på Lanzarote

Vi skal også utvikle ei løype hvor langrennsløpere kan gå rundt og rundt så mange ganger de vil, og så stoppe for å skyte på forskjellige ting mens de hviler. Dette ligner litt på Ironman, bare at deltakerne har ski på beina og gevær på ryggen. Dette har vi arrangert før, så jeg tror ikke dette blir for vanskelig, fortsatte sportsministeren.

Curling er en populær aktivitet i tidligere olympiske leker, og OL-komiteen planlegger å bruke alle bowlingbanene på øya til curling. –Vi bare fyller opp bowlingbanene med vann og venter på at klimaforandringene skal fryse vannet, sa sportsministeren. –Vi har masse koster på øya, og kan bruke lavastein dersom det trenges.

Det er også planlagt after-ski-aktiviteter. Lokal vin skal varmes opp og deretter bli servert kokende varm, og det er også eksperimenter på gang for å finne ut om den lokale geitosten passer i fondy-gryta.

Vinter i Yaiza

Under pressekonferansen var det flere journalister som påpekte at det aldri har snødd på Lanzarote, og at fjorårets «snøfall» var hagl som smeltet etter et par timer. Noen sa også at det aldri har vært minusgrader på øya. Sportsministeren svarte da, lettere irritert: – Dette er fake news! Prøv og fortell min kone at det ikke var kaldt i februar i fjor!» 

Lanzaroteposten vil selvsagt holde leserne orientert hvordan det går med Lanzarotes OL-planer.

Alle bilder: Facebook, ymse fotografer

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast