Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote, uke 14, 2019

21 flyktninger funnet i båt utenfor Costa Teguise
Foto: La Voz de Lanzarote

Tidlig søndag morgen ble en båt med 21 flyktninger ombord brakt inn til havna Los Mármoles mellom Costa Teguise og Arrecife. Blant passasjerene var det fem mindreårige og en kvinne. To av flyktningene ble brakt til det lokale sykehuset for behandling.

Hvitvasking av narkopenger avslørt på Lanzarote og andre øyer

Etter intens spaning er en narkogjeng arrestert etter å ha hvitvasket 11 millioner euro siden 2013. Åtte personer er arrestert; fire fra Marokko, to fra Mauretania og to spanske borgere på øyene Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife.

Foto: Lokalpolitiet i Tias

Tirsdag morgen var det badegjester som varslet lokalpolitiet om en mistenkelig blå pakke som lå og fløt ikke langt fra land ved Casino på Strandpromenaden i Puerto del Carmen. Det rare var at pakken var festet til en bøye slik at den ikke kunne flyte avsted. Lokalpolitiet kom med båt og hentet pakken, som var full av hasj.

Over 70 000 cruisepassasjerer til Lanzarote i april
Fra cruisehavna i Arrecife. Foto: Diario de Lanzarote

I løpet av april vil 37 cruiseskip besøke Lanzarote.Ombord disse skipene vil det være 73 765 passasjerer. I tillegg kommer det et mannskap som teller flere tusen personer. Den travleste dagen blir mandag 15.april,. Da kommer skipene «Mein Schiff 1» og «Britannia» med tilsammen 6 500 gjester.

Foto: El Chaplon

Mange cruisepassasjerer vil gjerne bruke drosjer når de skal se litt av Lanzarote. Det er 132 drosjer i hovedstaden Arrecife, og på de mest travleste dagene vil halvparten av disse bli stasjonert på havna. Derfor kan det til tider bli vanskelig å få tak i drosje til annen kjøring disse dagene. Allerede første uken i april kommer det elleve skip til byen, og blir det mangel på drosjer kan det bli nødvendig å tilkalle drosjer fra andre kommuner.

Ny katamaran mellom Lanzarote og Fuerteventura fra 1.mai
«Don Juan». Foto: Lineas Romero

Fra 1.mai settes den nye glassfiberkatamaranen «Don Juan» i rute mellom Playa Blanca og Corralejo. Båten, som kan ta 340 passasjerer vil krysse Bocayna-stredet på 30 minutter. «Don Juan» vil kjøre seks daglige avganger mandag til lørdag, og tre avganger på søndager. Båtene «El Graciocero» og «Princesa Ico» vil også trafikkere strekningen.

Blinde og svaksynte fikk muligheten til å dykke i Puerto del Carmen
Glade dykkere og instruktører! Foto: La Voz de Lanzarote

Seks personer som var sterkt svaksynt og blinde fikk søndag mulighetene til å dykke sammen med profesjonelle dykkere på stranda Playa Chica (Dykkerstranda). Hver funksjonshemmet hadde med seg en ledsager under vann. Etter dykket kunne flere av de svaksynte fortelle at de opplevde flere farger og mer lys UNDER vann enn over vann. Blant instruktørene var varaordføreren i Tias kommune, Amado Vizcaíno.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast