historieNyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 13, 2019

Folkedansere fra Lanzarote til USA
Denne gruppen representerte Lanzarote i USA. Foto: La Voz de Lanzarote

Folkedansgruppen La Agrupación Músico Cultural Timbayba representerte Lanzarote på den 44. Los Isleños Festival i den lille byen San Bernardo ved New Orleans i staten Louisiana. Festivalen ble arrangert i 10 dager midt i mars, og ved siden av å opptre på festivalen besøkte gruppen fra Lanzarote flere grunn-og videregående skoler med sitt program. I årene 1778 til 1783 kom det over 2 000 kanariske familier til San Bernard, og etterkommerne holder de kanariske tradisjonene i live.

Fire flyktninger funnet i båt

Natt til tirsdag ble en oppblåsbar båt funnet av redningstjenesten utenfor kysten av Teguise kommune nordøst på Lanzarote. Ombord var det fire voksne menn fra Marokko, og alle var i god form. Etter registrering ble de tatt hånd om av Røde Kors, som ga de tepper, klær, mat og vann. Flyktningmottakene på øyene er nå fulle, så foreløpig blir nyankomne flyktninger innlosjert i telt.

Maneter har invadert Famarastranden på vestkysten av Lanzarote og øya La Graciosa i nord.
Pass på! Maneter i vannet! Foto: El Chaplon

Flere strender på øya La Graciosa nord for Lanzarote er nå invadert av de såkalte «portugisiske krigsskip», disse blå manetene med flere meters tentakler. Denne lørdagen fikk også Famarastranden på Lanzarotes vestkyst rødt flagg.

«Portugisiske krigsskip». Foto: El Chaplon

For to uker siden ble det oppdaget maneter i Playa Blanca sør på Lanzarote, og nå har manetene tydeligvis forflyttet seg nordover.

Costa Teguise strammer inn regler for el-sparkesykler
El-scooter. Foto: Mack Fox

Teguise kommune med turiststedet Costa Teguise har laget nye og strenge regler for bruk av el-sparkesykler. Det har blitt stadig flere av disse syklene, og har skapt flere farlige situasjoner på fortauer. Firmaer som leier ut el-syklene må nå ha ansvarsforsikring for brukeren, og sørge for at den som leier forstår hvilket ansvar de har. Det er satt en fartsgrense på 10 km/t, og fortau hvor el-sykler ikke er tillatt vil bli skiltet.

Hotel Fariones: Åpning er utsatt til november eller desember

Åpningen av det nyrenoverte Hotel Fariones i Puerto del Carmen skulle skje i juni, men er nå utsatt i minst seks måneder. Årsaken skal være problemer med å få byggeplanene godkjent av blant annet Tias kommune, sier hotellet i en pressemelding.

Fly med 400 kilo kokain oppdaget på Fuerteventura

Et lite privatfly landet på flyplassen på naboøya Fuerteventura siste uke. Da Guardia Civil skulle sjekke flyet, fant de 400 kilo kokain i lasten. Flygeren og resten av mannskapet var forsvunnet, og man tror de tok ferja over til Lanzarote…uten lasten.

Skypumpe filmet fra fly som landet på Lanzarote

En skypumpe ble filmet over Puerto del Carmen og Playa Honda siste uke. Skypumpen ble filmet fra et fly på vei til øya:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast