FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 29.mars 2019

Hola!

Det nærmer seg slutten på mange aktiviteter på Lanzarote for denne sesongen:

Her ser vi fem spreke karer på golfbanen i Puerto del Carmen. Hver onsdag ettermiddag i hele vinter har de vært på golfbanen på Lanzarote. Det er en munter gjeng som samles her, både damer og menn. På det meste i vinter var det 12 personer som spilte sammen.  Dette er en fin og frisk hobby, hvor det sosiale er viktigst, sier deltakerne.

De fleste av disse spiller golf i Norge, men alle gleder seg til høsten igjen og Lanzarote. På bildet over ser vi Hans L, Morten D, Asgeir J, Stein F og Terje N.

Damene var selvsagt også med:

Fra v. Eva L, Inger-Johanne Ø og Jorunn M J

Og mens golferne drar til Norge, reiser det lokale kajakk-laget fra Lanzarote til Cartagena sørøst på fastlandet for å delta i det spanske mesterskapet denne helgen. Der møter de 220 andre deltakere, og lokalavisene skriver at noen av deltakerne fra Lanzarote er store favoritter:

Kajakk-laget fra Lanzarote. Foto: El Chaplon

Det koster å reise til fastlandet med så mange deltakere, og det som overrasker Lanzaroteposten er at sponsorene bokstavelig står i kø etter å ha bidratt økonomisk til turen og oppholdet:

Cabildo de Lanzarote (regjeringen), Servicio Insular de Deportes (sportsdepartementet), Turismo Lanzarote (turistdepartementet), Ayuntamiento de Arrecife (kommunen), Turismo Arrecife, og firmaene Fred Olsen, Lanzawagen (bilsalg), Grupo Decóo (utlån av telt mm), Cabrera Medina (bilutleie), Librería Diama (bokhandel) og jernvarebutikken Ferretería Hermenegildo Duarte. Imponerende!

Lanzarotes næringsforening,  Lanzarote Business and Residents Association kunne denne uka fortelle at spanske banker etter et nytt EU-direktiv ikke har lov til å ta mer en tre euro per måned for «grunnleggende tjenester». Dette gjelder opp til 120 tjenester årlig, som for eksempel å åpne og stenge en konto, sette inn eller ta ut penger via bankautomat eller inne i banken eller overføring av penger. Du kan lese mer om den nye loven HER (på engelsk).

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen presenterer programmet for april, med blant andre Oscar-vinnerne «Bohemian Rhapsody» og «A Star is Born» på lerretet:

Det nærmer seg, enten man vil eller ikke Melodi Grand Prix. Vinnerlåten fra Spania er klar; her er Miki med «La Venda»:

 

Husk at det hver fredag fra kl.10-14 er marked i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen (når det ikke er andre arrangement der som karneval, St.Patrick´s Day osv):

Sjømannskirken på Lanzarote tar ikke ferie riktig ennå, og presenterer dette programmet for uke 14:

 

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 12-14. (NB Redusert åpningstid nå på tampen av sesongen.)
Lørdag kl. 12-14. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl.18.

Tirsdag 2. april kl. 12-14 salg av vafler og kaffe. Onsdag 3. april kl. 12-14: salg av vafler og kaffe. Torsdag 4. april kl. 18 er det temakveld. Per Roald Hasborg snakker om «Vannets gåtefulle og helbredende egenskaper». Kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag 5. april kl. 12-14: salg av vafler og kaffe.
Fredag 5.april kl.16.30: Familiesamling med påskefortelling, middag og dessert. Påmelding til rms@sjomannskirken.no innen torsdag 4. april eller på telefon 0047 97 58 76 46.
Lørdag 6. april kl. 13 servering av lørdagsgrøt. Pris for grøt og saft: Fem euro. Søndag 7. april er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

I dag fredag 29.mars har Meka E på Lanzarote fødselsdag. Neste torsdag er det Inger T M i Larvik sin store dag!
Gratulerer med dagen!

Vi var 25 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi treffes igjen fra kl.19 i kveld hvis du vil!

Husk at denne helga står Playa Blanca på hodet; det er KARNEVAL:

Husk at vi også stiller klokka en time FRAM natt til søndag, også på Lanzarote!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast