Nyheter:

Markeringen av César Manriques 100-årsdag

24.april 2019 ville kunstneren og arkitekten fra Lanzarote, César Manrique fylt 100 år.

Et spesielt arrangement den dagen vil markere starten på et helt år med feiring av hans liv og arbeider;
Manrique 100:

Arrangementet vil skje midt på dagen i auditoriet i Jameos del Agua, ett av Manriques mest berømte arbeider.
Flere av Kanariøyenes fremste politikere vil være tilstede; blant andre presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés og presidenten av Kanariøyenes regjering, Fernando Clavijo. Det er sendt ut invitasjon til statsministeren i Spania, Pedro Sanchez. Arrangementet vil bli direktesendt på lokal-tv.

Jameos del Agua. Foto: CACT

Samme kvelden er det musikalske opptredener på stranda El Reducto ved Gran Hotel i Arrecife. Der vil det bygges en scene som kalles «Stage Manrique», og i de neste 11 dagene vil det bli 24 forskjellige show der.

Høydepunktet er en forestilling som kalles «The Illusion of César», og er produsert av det samme teaterensemblet som laget musikkspillet «Angaro» om Kanariøyenes historie. Dette musikkspillet ble vist i Jameos del Agua de siste to årene med stor suksess. Siste forestilling av «The Illusion of César» er 5.mai.

Det blir også forskjellige utstillinger av Manriques kunstverk i La Casa Amarilla i Arrecife og i samtidsmuseet MIAC i festningen Castillo de San José i Arrecife.

Museet for samtidskunst i Arrecife

Arrangørene går nå ut og ber folk på Lanzarote lete i skuffer og skap etter bilder (papir eller digitale) og filmer/videoer av César Manrique. Bildene og filmene blir kopiert, og originalene vil bli returnert eierne. Resultatet av innsamlingen blir en utstilling, og materialet blir også vist på Lanzarotes største digitale dokumentasjonstjeneste på nettet: www.memoriadelanzarote.com .

Har du bilder eller film med César Manrique, ring (0034) 928 81 01 00 (ext. 3006) eller bruk eposten  datos1@cabildodelanzarote.com .

Deler av programmet ble offentliggjort på en pressekonferanse denne uken, og presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés sa under pressekonferansen at han «håpet at kunstneren ville ha likt dette programmet, som virkelig er en feiring av Lanzarote, og enda bedre, en feiring av Lanzarotes fremtid«.

Det er enda flere markeringer planlagt som en del av Manrique 100. Programmet presenteres for interesserte torsdag 21.mars kl.20 i Sala José Saramago i Arrecife. Det er gratis adgang.,

Lanzaroteposten vil selvsagt offentliggjøre tid og innhold av arrangementene når de foreligger.

César Manrique døde i en trafikkulykke på Lanzarote 25.september 1992. Lanzaroteposten skrev i september i fjor om hva som skjedde denne tragiske dagen. Les historien og se bildene HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast