FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 22.mars 2019

Hola!

Siden sist dro en gjeng av oss med lokalbussen opp til La Asomada litt opp i bakkene vest for Puerto del Carmen. Der er det en lokal restaurant, Bar Achimencey som drives av Loly og Pedro. På programmet stod god lokal mat og drikke:

God mat og drikke i La Asomada!

Vi kan absolutt anbefale et besøk!

I de siste ukene har vi sett utallige videoer fra de forskjellige karnevalene på Lanzarote. De fleste videoene ser bra ut når de vises på en mobil, men når de skal vises på en pc eller et nettbrett, blir det litt feil når det filmes vertikalt.
Jeg oppfordrer alle som filmer å snu mobiltelefonen sin når de filmer eller tar bilder, slik:

  1. Hold mobilen horisontalt når du filmer (liggende).
  2. …ja, det var i grunnen det hele. Altså slik:

Holder du mobilen vertikalt når du filmer eller tar bilder, får du et svart felt på hver side av filmen eller bildet når disse vises på en datamaskin. Da ser det slik ut:

Dette er ikke pent. Jeg er ganske lei av å se disse svarte sidene når folk sender meg videoer…hvor vanskelig kan det være? Det er mulig å gjøre noe med det, vet dere!

Det lages selvsagt mange andre flotte videoer fra Lanzarote.

En av de beste som er produsert ble laget i desember 2018 av italieneren Marc Cecotti. Han kalte videoen sin rett og slett «Lanzarote» etter å ha vært på øya en uke før jul sammen med sin familie.
Musikken heter «To build a home», så sett deg godt til rette, skru opp lyden og NYT:

 

I morgen lørdag 23.mars kl.19 er det karnevalsopptog i Haria nord på Lanzarote:

Programmet for Haria finner du HER.

Neste helg er det Playa Blanca sin tur:

Programmet for arrangementet i Playa Blanca finner du HER.

Søndag 24.mars feirer det hinduistiske samfunnet på Lanzarote at våren er kommet!

Fra kl.12 blir det fargerike opptredener med sang og dans, og servering av indiske retter på Nasjonenes plass i Matagorda. Det er gratis adgang, og alle er velkommen!

Den kommunale karateklubben i Tias kommune på Lanzarote, La Escuela Municipal de Kárate Club Suhari er en aktiv klubb. Siste helg ble det kanariske mesterskapet arrangert på Tenerife, og klubben fra Lanzarote tok med seg sju medaljer hjem!

Sju medaljevinnere i karate fra Lanzarote! Foto: Privat

Mandag var det siste runde med hesteskokasting for denne sesongen, og vinner ble Asbjørn Fotland med 134 poeng. Neste turnering blir i oktober!

«Faustino 5» var laget som visste mest i sesongens siste quiz på Las Vistas i Puerto del Carmen. Nå er det sommerferie før man starter med nye spørsmål i oktober igjen!

Sjømannskirken på Lanzarote melder om redusert åpningstid i uka som kommer:

– Vi har åpent fra kl 12 til 14 tirsdag til og med lørdag. Tirsdag 26/3 blir det lunsj kl 13. Det serveres kylling, ris og salat til sju euro. Tirsdag er det også trim på terrassen med Rolf Inge Hellesund fra kl 12. Onsdag 27/3 er det åpningstid kl 12-14. Aktivitetsgruppen er så få at de melder om ingen samling. Torsdag 28/3 er det åpningstid 12- 14. Da er det også temakveld kl 18 med Odd og Lilly Hammer, som forteller om møtet med Norges første kvinnelige turist. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag 29/3 vanlig åpningstid kl 12-14. Lørdag 30/3 åpningstid 12-14, og lørdagsgrøt serveres kl 13. Søndag 31/3 er det gudstjeneste kl 18 med påfølgende kirkekaffe.

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du selvsagt hjertelig velkommen til et besøk i kveld fra kl.19!

Espen Ø på Eidsvoll fyller år i morgen lørdag. Jukka P I på Lundamo ved Trondheim fyller år søndag.
Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast