miljøvernNyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 10, 2019

Skal rense strendene på La Graciosa for plast
Sånn ser det ut på enkelte strender på La Graciosa. Foto: La Voz de Lanzarote

Den kanariske regjeringen har sammen med en miljøstiftelse og en lokal bank bevilget 30 000 euro til opprydding av strendene på øya La Graciosa nord for Lanzarote.
Målinger viser at det er 120 gram mikroplast i hver kvadratmeter strand, og fire personer skal nå i tre måneder rense områdene. Plasten kommer vestfra, og det meste er industriavfall fra USA, sier forskerne. Av andre miljøtiltak det er bevilget penger til er fjerning av planter i nasjonalparken Timanfaya; planter som ikke hører til der og som ødelegger den naturlige floraen i området.

Ny brannstasjon åpnet i Yaiza
Fra åpningen av den nye brannstasjonen i Yaiza. Foto: La Voz de Lanzarote

Siste uke ble en ny brannstasjon åpnet i Yaiza kommune sør på Lanzarote. Stasjonen er plassert i landsbyen Uga mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca. På dagen mellom kl.08.00 til 20.00 vil brannbilen og mannskapet være stasjonert i havnen i Playa Blanca. På natten er mannskapet på plass ved brannstasjonen i Uga.  Brannstasjonen er utstyrt med en brannbil med en 3 000 liters vanntank, en redningsbåt og en firehjulstrekker. Lanzarote har nå 44 personer i sin brannberedskap.

Da er det offisielt: Flyplassen på Lanzarote skifter navn til Aeropuerto de Lanzarote-César Manrique  
Flyplassen på Lanzarote

I en offisiell bulletin fra utviklingsdepartementet på Kanariøyene er det nå bestemt at flyplassen på Lanzarote skal hete Aeropuerto de Lanzarote-César Manrique fra 24.april 2019. Dette er César Manriques fødselsdag, og i år ville han ha fylt 100 år. Flyplasskoden blir fortsatt ACE (Arrecife). Det spanske luftfartsverket Aena som eier de fleste flyplassene i Spania og på Kanariøyene har allerede begynt å bruke det nye navnet på sine nettsider:

Det nye navnet er allerede i bruk
Vinhus lanserer en César Manrique-vin

Mange tror at kunstneren César Manrique var avholdsmann, men det stemmer ikke. Hans favorittvin fra Lanzarote var produsert av vinhuset El Grifo. I forbindelse med at César Manrique i år ville ha fylt 100 år har bodegaen El Grifo produsert en vin som heter «Malvasía de César», en søt hvitvin.

«Malvasía de César”. Ill: Lancelot Digital

Flaskene har en etikett med et design som er laget av Manrique på 1950-tallet. Det var også César Manrique som laget El Grifos logo med «fugledyret» på 80-tallet (se bildet over).

Tias kommune bygger «urban økopark» 
Ill.: Tias kommune

Tias kommune skal bygge en «urban økopark», og har bevilget 1,5 millioner euro til prosjektet. Økoparken blir på
15 000 m2, og skal inneholde idrettsanlegg for fotball, basketball og håndball, joggeløyper, konsertscene, kafeteria og rekrasjonsområde for hunder. Det blir også anlagt parkeringsplasser for 250 biler. Anlegget vil stå ferdig i løpet av 2020.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast