FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 1.mars 2019

Hola!

Det har vært et utrolig bra vær på solskinnsøya Lanzarote denne uka! Godt og varmt, og glade mennesker overalt!

Karnevalsfesten har vart i ei uke i hovedstaden Arrecife. Det er folk i gatene hver kveld, og siden temaet i år er kunstneren Cesar Manrique har noen brukt ett av hans bilder som del av kostymet:

Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag 4.mars er det tid for å se og ikke minst høre Lanzarotes største og lengste karnevalsparade!
Den starter kl.18 fra stadion ved omkjøringsveien i hovedstaden Arrecife, og går mot regjeringsbygget Cabildo.

Lanzaroteposten skrev i fjor om den fantastiske paraden i Arrecife, og bildene kan du se ved å klikke HER.

Og neste uke er det karneval i Puerto del Carmen! Hele programmet finner du HER, på norsk!

Et lite tips: Hvis du vil sitte på en uterestaurant og se karnevalsparaden passere langs Avenidaen i Puerto del Carmen lørdag ettermiddag, bør du bestille bord! Det kommer til å være tusenvis av mennesker som har lyst på det samme, og kampen om bord og sitteplasser er hard!

Tusenvis av mennesker ute i gatene i Puerto del Carmen når det er karneval! Foto: El Chaplon

På Lanzarote vet folk å ordne seg: Neste uke er det karneval både i Arrecife og i Puerto del Carmen. Derfor er det skolefri i neste uke, offentlige kontorer og banker har stengt tirsdag (dagen etter opptoget i Arrecife, må vite!), og enkelte banker har halve dager i dagene som kommer.

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» er vi etter at serien ble startet i november 2017 kommet til bilvelt nr. 89:

Foto: El Chaplon

Denne bilen veltet på veien mellom Órzola og Arrecife, i landsbyen Haria nord på øya. Det var to yngre personer i bilen, som begge ble behandlet for mindre skader av ambulansefolkene som kom til ulykkesstedet.

Kanskje det er bedre å fly over Lanzarote?

Foto: Lanzarote Air Adventure

På øya er det et lite flyselskap som heter Lanzarote Air Adventure, og folkene der tilbyr flyturer over Lanzarote, over naboøya Fuerteventura og til og med en tur rett over sundet til Marokko! Les mer om tilbudene HER.

«The Travel Inspector» er en norsk reiseblogg for folk som liker å reise. I forrige uke skrev bloggeren Odd Roar Lange om «Sju gode grunner til å feriere på Kanariøyene«. Les hele bloggen HER.

Ny måned betyr nye filmer på utekinoen på toppen av Bisofera shoppingsenter i Puerto del Carmen. Av de nye filmene kan vi nevne Oskar-vinnerne «Bohemian Rhapsody» og » A Star is Born»:

Bestill plass og mat ved å besøke kinoen, ringe +34 928 511 690 eller via epost info@rooftopbiosfera.com.

I morgen lørdag er det igjen strandrydding i Playa Blanca. Hver første lørdag i måneden ryddes det områder sør på Lanzarote, og i morgen lørdag 2.mars er det Playa Flamingo som skal bli ren og fin!

Det er oppmøte kl.09.30 ved Pura Vida Diving i shoppingsenteret Punta Limones. Meld deg på ved å ringe ett av numrene på plakaten eller sende en epost til info@puravidalanzarotediving.com . Les mer HER (engelsk/spansk).

I dag fredag fra 11-16 og i morgen lørdag fra 11-14.30 er det VÅRMARKED på Sjømannskirken i Calle Rociega 2 i senteret C. C. Puerto Cinco, rett over gata for Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar du taxi ber du om å bli kjørt til Cinco Plazas.

Fra markedet i fjor. Foto: Sjømannskirken

Det er salg av håndarbeider, loppemarked, loddsalg og åresalg. Blir du sulten er det salg av betasuppe fredag og grøt lørdag. Selvsagt er det også salg av vafler og kaffe begge dagene. Glem heller ikke «Luksusfellen»-klessalg og mannekeng-oppvisningen fredag kl.12! Hovedtrekning på loddbøkene er lørdag kl. 14. Hjertelig velkommen!

Ellers er åpningstidene på kjerka tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag
er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.

Mandag 4. mars: Koret Alegria øver kl. 19. Tirsdag 5. mars blir det trim kl. 12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Asgeir kl. 13. Pris sju euro, karbonadesmørbrød med løk selges for fem euro. Onsdag 6. mars er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30.
Sjømannskirken på Lanzarote inviterer til fest på kjerka torsdag 7.mars kl.18. Dette er sesongens siste fest, så kom og bli med på moroa! Vi dekker langbord i kirken og inviterer til fest med middag, kake og kaffe. Koret Alegria og dirigent Vidar underholder.

Koret Alegria synger med Vidar som dirigent

Pris 15 euro per person. Drikke inkludert. Påmelding i luken på kirken, til rms@sjomannskirken.no eller ved å ringe 00 47 97 58 76 46. innen 5. mars. Festen er midt i karnevals-tiden, så dersom du har lyst til å gjøre noe ut av det, så er du hjertelig velkommen!

Fredag 8. mars kl. 11 er det tur i nærområdet under ledelse av Leif Thuland. Lørdag 9. mars kl. 13 serveres grøt og saft for fem euro. Søndag 10. mars er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen hver mandag fortsetter! Sist mandag var det 42 deltakere som møtte opp, og på førsteplass fant vi Laila Solberg 140 poeng. Gratulerer!
Det er nye runder med kasting kl.12 mandag.

Mandag var det også årsmøte i Nordisk Forening på Lanzarote. Det nye styret presenteres her:

Fra venstre: Sekretær Bjørg Møllerplass, varamedlem Anna Jørgensen -Angell, kasserer Leif Thuland, styremedlem Gro Grøtte, leder Liv Jensine Gundersen og nestleder Terje Nøttveit. Varamedlem Unni Gro Vilberg var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Nordisk Forening Lanzarotes nettside finner du HER.

Tirsdag er quiz-kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen. Sist møtte det 50 deltakere for å svare på quizmaster Mortens spørsmål, og vinnerlaget ble «Nr.13». Gratulerer! Morten serverer en ny runde spørsmål tirsdag kl.20.

Onsdag danses det på Las Vistas i Puerto del Carmen! 35 danseglade gjester møtte opp denne uka, og de kommer helt sikkert neste onsdag også. Det danses fra kl.20.

Vi var opp mot 50 gjester under fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Det er et nytt treff i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

I dag fredag har Trude F W i Skien fødselsdag. I morgen lørdag fyller Arnt Erik B i Selbu år. John N i Sande fyller år søndag, og Wenche T i Larvik feirer sin dag mandag. Atmasukha A i Trondheim fyller år onsdag. Det gjør også Karl H i Bergen, og Asgeir J på Lanzarote. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast