Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 9, 2019

Surfer døde i ulykke
Surferen Santiago. Foto: Facebook/La Voz de Lanzarote

En av de beste surferne på Kanariøyene, Santiago Cruz fra Tenerife døde i en ulykke ved Famarastranden på Lanzarotes vestkyst siste uke. Man tror at den 27 år gamle Santiago traff et svaberg med hodet først, og ble slått bevisstløs av slaget. Han ble funnet av andre surfere som straks satte igang gjenoppliving uten å lykkes.

Nødetatene bruker droner i jobben sin
Foto: Lanzarote Information

Livreddere ved strendene på Lanzarote har blitt lært opp til å bruke droner i jobben sin. Dronene blir brukt til å overvåke folk som bader, men kan også brukes til å bringe redningsvester ut til folk som har problemer i vannet, mye raskere enn å bruke en vannscooter.

Turer med guide til utgravinger gjenopptas
Fra utgravingene i Zonzamas på Lanzarote. Foto: Wikipedia

Turene med guide til området ved Zonzamas i Teguise kommune starter opp igjen i mars. Ved Zonzamas er det gravd ut rester av en landsby fra guancher-tiden. Guancherne var de første innbyggerne på Kanariøyene, før europeerne kom. Det arrangeres tre turer til utgravingene hver torsdag utover våren, og hver tur varer en time. I begynnelsen vil det kun være en spansktalende guide. Å delta er gratis, og man kan melde seg på ved å ringe Partimonio Departemento ved regjeringskontoret Cabildo, tlf (0034) 928 81 01 00.

Høyesterett: Hotell i Playa Blanca er ulovlig bygget
Foto: La Voz de Lanzarote

Kanarisk høyesterett har nå bestemt at Sandos Papagayo Beach Resort Hotel i Playa Blanca er bygget ulovlig. Denne saken har gått fram og tilbake i rettssystemet siden 2004. Det var den tidligere ordføreren i Yaiza kommune, José Francisco Reyes som ga hotelleierne lov til å bygge, uten at byggetillatelsene var godkjent. Senere ble ordføreren dømt til seks års fengsel på grunn av korrupsjon. Det som Høyesterett har reagert mest på er at hotellet har stengt all ferdsel for publikum langs sjøkanten. Nå må hotellet bygges om, og ferdsel for publikum skal åpnes igjen.

Sykling forbudt i bakken opp til og ned fra Femés
Foto: Lancelot Digital

Nå er det satt opp skilt som sier «Sykling forbudt» i bakken mellom landsbyen Femés og Playa Blanca sør på Lanzarote. Grunnen er at syklister skaper farlige situasjoner i den bratte og svingete bakken, særlig når syklistene sykler i grupper langs den smale og farlige veien.

Gatelys i Playa Quemada
Foto: El Chaplon

Yaiza kommune skal nå bruke 62 000 euro på å montere gatelys i landsbyen Playa Quemada sør for Puertro del Carmen, og samtidig fornye gatebelysningen i en annen landsby, El Golfo. Begge landsbyene vil få led-lys drevet av solceller. Playa Quemada har aldri hatt gatelys før, og får nå 32 lyktestolper langs hovedgatene. I El Golfo vil det bli 77 nye «lyspunkter».

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast