Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 9, 2019

Sju flyktninger funnet i Costa Teguise

Natt til søndag ble to mindreårige flyktninger funnet gående på ei gate i Costa Teguise. Det viste seg at disse to hadde kommet til Lanzarote med en båt, sammen med fem andre. Etterhvert ble også de fem funnet. Alle var i god form, og ble overlatt til sosiale myndigheter i Arrecife.

Strand på Fuerteventura stengt på grunn av hai

Flere haier ble oppdaget søndag på stranden ved byen Corralejo nord på Fuerteventura, rett over sundet fra Lanzarote. Det viste seg at dette var pigghå, som ikke er farlig for mennesker. Likevel ble stranden stengt for badene av det lokale politiet og Sivilforsvaret. Nå skal forskerne prøve å finne ut hvorfor haiene svømte så nære land. Pigghå er vanlig utenfor kystene av Kanariøyene, og er en truet art. Det var avisen Diario de Fuerteventura som skrev om dette først. En video ble lagt ut av de svømmende haiene:

Den gamle veien til og fra Playa Blanca blir sykkelvei

Snart vil det bli forbudt for syklister å bruke hovedveien LZ-2 mellom Yaiza og Playa Blanca sør på Lanzarote. De må bruke den gamle veien LZ-701, som går parallelt med hovedveien. Denne veien blir nå «Via ciclista», med blant annet en fartsgrense på 60 km/t for bilister.

Ny avdeling ved det offentlige sykehuset i Arrecife åpnet
Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag ble en ny avdeling åpnet ved det offentlige sykehuset i hovedstaden Arrecife. Avdelingen har 24 dobbeltrom og et enkeltrom, og dekker spesialfeltene gastroenterologi, urologi og øre-nese-hals-pasienter. Den nye avdelingen har kostet 650 000 euro, 6,5 millioner kroner.

Karnevalet fortsetter i hovedstaden Arrecife

Søndag var det barna som var i sentrum under karnevalet i hovedstaden. Da ble den beste barnegruppen av murgas (musikk-og dansegrupper) kåret, og vinneren ble gruppen Los Intoxicaditos:

Foto: La Voz de Lanzarote

Programmet for karnevalet i Arrecife finner du HER  (på spansk, engelsk og tysk). Den store paraden i hovedstaden er mandag 4.mars kl.18.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast