Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 7, 2019

– Nå trenger du tillatelse for å besøke øya Isla de Lobos
Isla de Lobos. Foto: Lanzarote Yacht Charter

I følge den norske nettavisen ABC Nyheter må man nå søke om tillatelse tre dager i forveien om du vil besøke øya Isla de Lobos mellom Lanzarote og Fuerteventura. Nettavisen hevder at myndighetene strammer inn reglene for de som ønsker å avlegge øya et besøk fordi øya er et naturreservat. Det var den britiske avisen The Sun som først meldte om dette, skriver ABC Nyheter. I følge turistmyndighetene på Fuerteventura har disse restriksjonene vært på programmet siden 2006, men blir først tatt i bruk nå på grunn av den store pågangen fra turister som vil besøke den lille øya. Vil du besøke øya tar du kontakt med et turistkontor som selger guidete turer dit for nærmere opplysninger.

Tre personer arrestert med stor mengde marihuana i bilen i Puerto del Carmen
Foto: Guardia Civil

Tre yngre menn ble arrestert av Guardia Civil natt til onsdag med 219 gram marihuana i bilen. Arrestasjonen foregikk på avenidaen i Puerto del Carmen. Siden ingen av de tre vedkjente seg narkotikaen ble de alle arrestert og satt i fengsel.

To tatt for bruk av falske og stjålne pass på flyplassen
Flyplassen på Lanzarote

To albanske statsborgere, en kvinne på 18 og en mann på 26 år ble søndag stoppet av politiet ved innsjekking til et fly til Dublin. Det viste seg at de to brukte greske pass hvor ett var falskt og det andre var stjålet. I bagasjen fant politiet passasjerenes ekte albanske pass. Albanerne ble arrestert og tatt med til politistasjonen.

Fem flyktninger i båt inn til Costa Teguise torsdag morgen
Dette er båten de fem flyktningene brukte fra Afrika til Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Fem flyktninger, alle voksne menn kom inn til stranda Las Cucharas i Costa Teguise torsdag morgen. På stranden ventet Røde Kors og Guardia Civil. Alle i båten var i god form, og ble fraktet til nasjonalpolitiet i Arrecife for registrering.

Ny sanddis (calima) over Kanariøyene fra søndag ettermiddag

Fra søndag ettermiddag kommer det ny sanddis fra Sahara over Kanariøyene. Værinstituttet Aemet melder at det vil ligge en moderat til svak sanddis over Kanariøyene de nærmeste fire dagene. Temperaturene vil også stige. Du kan følge sanddisens ferd HER. (Trykk så på rubrikken Iniciar Animación for bevegelse).

Hotellene på Lanzarote omsatte for 682 millioner euro i 2018
Foto: Hotel La Geria

Hotellene på Lanzarote hadde en omsetning på 682 millioner euro i fjor, nesten tre prosent mer enn året før. Det var en gjennomsnittlig nedgang av belegget på 3,2 prosent, men det ble større fortjeneste fordi utleieprisene økte. Hotellbelegget var størst i mai, juli, august, september og oktober, med en topp på 87,3 prosent belegg i juli. Desember hadde en nedgang på nesten åtte prosent belegg i forhold til året før.

Den italienske bilfabrikanten Maserati (eid av Fiat) brukte Lanzarote som bakgrunn for sin nye modell
Foto: Maserati

Bilfabrikanten Maseratis nye modell ble fotografert i det vulkanske landskapet på Lanzarote forleden. Omgivelsene passet utmerket til denne modellen, som heter Levante Vulcano og er laget i et begrenset opplag. I Norge vil denne utgaven koste fra 1,5 millioner kroner…

Nesten et tonn med plast ble plukket på strand i Playa Blanca
Foto: Cook in Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om fredag skulle frivillige plukke søppel og rask på Playa Mujeres ved Papagayostrendene søndag. Nærmere 40 personer møtte opp, og tilsammen ble det plukket nesten 1000 kilo med plast! Det er ny rydderunde første helga i mars.

 

 

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-