FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 8.februar 2019

Hola!

Vi har hatt litt calima i de siste dagene; fint sandstøv i lufta fra naboen vår Sahara:

Calima på Lanzarote. Foto: Lancelot Digital

Calima er et spesielt værfenomen der tørr og varm østavind blåser fra Afrika ut over Atlanterhavet og tar med seg sandstøv fra Sahara. Når calimaen kommer rammes alle Kanariøyene. Som regel blir det godt og varmt når sanddisen kommer. Det er tredje omgang med calima i år, og vanligvis har vi både åtte og ni calimaer i løpet av et år. Men vi står han av, og i går torsdag kunne vi se naboøya Fuerteventura igjen!

Mange husker at Lanzaroteposten i forrige uke skrev om «Søppel i nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote«. Det var journalist Terje Jansson som hadde dokumentert med bilder hvordan det så ut i deler av parken:

Foto: Terje Jansson

Lanzaroteposten sendte bildene videre til lokalavisene og tv-stasjonene på Kanariøyene. Lokalavisa skrev om forsøplingen, og sist tirsdag ble bildene gjenstand for en lengre debatt på tv-stasjonen TV Canaria:

Skjermdump fra TV Canaria

Det er bra å ha nordmenn i spissen når det skal ryddes opp på Lanzarote!

I går torsdag var det travelt i cruisehavnen i Arrecife: Fire store cruiseskip ankom Lanzarote med over 12 000 gjester og mannskap. Skipene var «Norwegian Spirit», Marella Dream», «AIDAStella» og «Mein Schiff 1»:

Tre av skipene fotografert torsdag morgen. Foto: El Chaplon

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet til bil nr.88:

Foto: La Voz de Lanzarote

Bilen veltet på hovedveien LZ-1 ved innkjøringen til turiststedet Costa Teguise mandag morgen. Sjåføren var en mann på 35 år, og ble kjørt til sykehuset med mindre skader, skriver lokalavisa.

I forrige uke ble Tias kommune sine skytshelgener feiret med mange arrangementer, Fiestas de Candelaria y San Blas, og søndag kveld ble markeringen avsluttet med et gedigent fyrverkeri ved kirken i Tias:

Foto: Tias kommune

I dag fredag har Lanzarote besøk av Canary Guitar Quartet fra Tenerife. Kl. 10 holder kvartetten en konsert for skoleelever i Teguise, og kl.20.30 er det en åpen konsert for alle. Stedet er Casa Museo del Timple, timplemuseet i Teguise, Lanzarotes gamle hovedstad. Les mer HER.

Mandag var det Lanzarote Open i hesteskokasting, med stilig bankett på kvelden med medaljeseremoni til de som vant:

Vinneren av Lanzarote Open ble Asbjørn Fotland, med nr.2 Terje Nøttveit t.v og Olav Sandvik nr.3 t.h

Dameklassen ble vunnet av Jorunn Mykland Johnsen (t.h), med Gunn Langeland (i midten) nr.2 og Laila M Solberg (t.v) på 3.plass:

Foto: Toril L Rosvold

I parkast tok Toril L Rosvold og Hans Langeland (t.h på bildet under) seieren, her omkranset av 2. og 3.plassene med henholdsvis Stig Fostervold og Liv Jensine Gundersen, og Stein Fosse og Terje Jansson:


Foto: Toril L Rosvold

Det er nye konkurranser i hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen mandag fra kl.12.

Vinnerlaget på tirsdagens quiz på Las Vistas i Puerto del Carmen var laget «Jo flere kokker…». Det møtte 63 deltakere som hygget seg med mer eller mindre intrikate spørsmål fra quizmaster Morten. Vet du for eksempel hva russiske «Spasiba» betyr på norsk? Eller hva Charter-Sveins egentlige navn er? Det er en ny quiz-runde tirsdag kl.20!

 

Onsdag kan du svinge deg i dansen igjen på Las Vistas i Puerto del Carmen. Fra kl.20 er det smektende toner som lokker folk ut på dansegulvet, og DU er hjertelig velkommen!

Neste torsdag er det Valentinsdagen, og den britiske nettavisen Lanzarote Information har samlet sammen en oversikt over hvilke restauranter på Lanzarote som tilbyr spesielle feiringer denne kvelden. Les mer HER.

Et par spanske ord for litt flørting på Valentinsdagen: Cariño = darling, corazón=hjerte, guapa(om henne) eller guapo (om han)=du vakre, dame un beso= kyss meg, ¿ En mi casa o en la tuya?=hjem til meg eller hjem til deg?

Husk at det i dag fredag 8.februar er siste sjanse for påmelding til Nordisk Forenings årsfest på restauranten La Ola i Puerto del Carmen lørdag 16.februar. Les mer i vår Fredagspils fra 25.januar om påmelding, priser osv.

I dag fredag og i morgen lørdag arrangeres The Atlantic Ocean Surfski på Lanzarote, en padlekonkurranse med 180 deltakere fra 15 land. Båtene er litt annerledes enn en kajakk, og er bygd for større fart.

Foto: LGBook

Lørdag er den store dagen hvor padlerne starter i Arrieta, Costa Teguise og Arrecife og ender opp på Playa Grande i Puerto del Carmen kl.17.45. Les hele programmet HER.

Sjømannskirken på Lanzarote melder om disse aktivitetene i uke sju:

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er kirken åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.
Mandag 11. februar: Alegria kl. 19. NB! Merk ny tid! Hvis du vil drikke kaffe før øvelsen, kan du komme kl. 1830.
Tirsdag den 12. februar blir det trim kl.12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Asgeir kl. 13: Biffgryte/sosekjøtt, pris sju euro. Karbonadesmørbrød med løk, fem euro.
Onsdag 13. februar er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Kl. 17.30 gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag 14. februar kl. 18 er det temakveld med Ola og Elisabeth Beisvåg: Om engler og ikoner. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker.
Fredag 15. februar: Tur i nærområdet kl.11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken.
Lørdag 16. februar: Grøtservering kl. 13. Grøt og saft fem euro.
Søndag 17. februar er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Vi var over 40 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Dette gjentar vi i kveld fra kl.19, og er du på øya er du hjertelig velkommen!

I dag fredag har Bjørn L i Playa Blanca fødselsdag. Even J i Ålesund feirer også fødselsdagen sin i dag. Helle B i Puerto del Carmen fyller år i morgen lørdag, og tidligere sjømannsprest på Lanzarote, Knut Kaldestad, nå Fjell i Hordaland fyller også år lørdag. Tirsdag fyller Kåre K på Lanzarote år. Victor, kelner på Porto Mar fyller år på selveste Valentinsdagen torsdag. Gratulerer med dagen!

Her kommer en liten historie om en katt som i forrige uke hadde klatret opp i et palmetre i Famara på Lanzarotes vestkyst:

Foto: La Voz de Lanzarote

Katten kom seg ikke ned, og dermed ble brannvesenet tilkalt. En stige ble satt opp, og katten ble hentet ned og overlevert en nabo som ville ta seg av den. God service fra brannvesenet!

Jeg har hatt hyggelig trønderbesøk denne uka!
Barndomsvennene Ragnhild og Heidi kom ned til Lanzarote med sine karer Gordon og Tom; da ble det blant annet en sightseeingtur med guide:

Fra Los Hervideros sørvest på Lanzarote

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast