FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 25.januar 2019

Hola!

Det er vinter på Kanariøyene også. Det betyr dager med temperaturer på 18-24 grader, og litt kjøligere kvelder med 15-16 grader; typisk jakkevær! Men vi står han av; alternativet er nok verre!

Arbeidsledigheten på Lanzarote er på vei nedover, men ennå er over 10 000 mennesker registrert uten jobb.
Yaiza kommune (Playa Blanca) har tatt konsekvensen av dette, og har nå ansatt 37 personer i kommunen som har vært uten jobb i minst seks måneder. Disse skal utføre renholdstjenester, byggearbeider og maling, mens andre skal jobbe med data og administrative tjenester.

Glade arbeidstakere i Yaiza sammen med ordføreren! Foto: Diario de Lanzarote

Tilsammen koster prosjektet 300 000 euro, som er støttet av den spanske staten og den kanariske regjeringen.

Lanzaroteposten skrev for ei stund om de nye søppelkassene som nå er satt ut på øya. Her ser du et bilde fra den «offisielle» åpningen av de nye kassene:

Nye søppelkasser settes ut!

Her er reglene: De grønne søppelkassene er for glass, de gule er for plast og metall, og de blå er for papir og papp!

Det er travelt på cruisehavna i Arrecife for tida!

Det tyske cruiseskipet «Mein Shiff 1» overnattet ved samtidskunstmuseet i Arrecife natt til torsdag. Foto: El Chaplon

I går torsdag var det 6 000 passasjerer som tilbrakte dagen på Lanzarote, fordelt på skipene «Mein Schiff 1» som kom fra Agadir, «AIDAstella» fra Funchal, og «Marella Dream», også fra Agadir. I dag fredag kommer skipene «AIDAnova» og «Zenith», og deretter blir det et cruisebesøk hver dag ut januar måned.

Mandag kastes det hestesko på Playa Grande i Puerto del Carmen. Denne uka møtte det 45 deltakere, og vinner ble Egil Hytten med 132 poeng. Det er en ny runde hesteskokasting mandag kl.12.

Det var fullt hus under tirsdagens quiz-konkurranse på Las Vistas i Puerto del Carmen!

55 gjester svarte så godt de kunne, og laget som visste mest var «Las Estrellas«, stjernene. Det er en ny runde med spørsmål og spenning tirsdag kl.20, så alle er velkommen til litt hjernetrim!

Onsdag kveld møttes over 40 danseglade gjester på Las Vistas; det var dansekveld!

«Sommernatt i Froland» ble danset til på Las Vistas onsdag!

Det er ny sjanse til en svingom onsdag fra kl.20; du er hjertelig velkommen!

Sjømannskirken på Lanzarote melder om disse aktivitetene de neste dagene:

Foto: Liv A Nielsen

Åpningstider tirsdag, onsdag, torsdag og fredag 11-16, lørdag 11-15, søndag er kirken åpen i forbindelse med gudstjenesten kl.18.

Fredag 25. januar: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken. Kl. 11:Kirkerådsmøte.
Lørdag 26. januar: Grøtservering kl. 13. Grøt og saft koster fem euro. Gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca kl. 18.
Søndag 27. januar er det gudstjeneste i Sjømannskirken Puerto del Carmen kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.
Mandag 28. januar: Koret Alegria øver kl. 20.
Tirsdag 29. januar blir det trim kl. 12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Bjørn kl. 13: Betasuppe med hjemmelagde rundstykker. Pris sju euro.
Onsdag 30. januar
er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Gudstjeneste på Casas Heddy kl. 17.30.
Torsdag 31. januar kl. 18 er det temakveld ved Bjarne Imenes. Fra krybbe til kors – motsetninger eller slektskap? Juletanker mot påske. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker.
Fredag 1. februar: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken. Lørdag 2.februar: Grøtservering kl. 13. Grøt og saft fem euro. Søndag 3. februar er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Per Oscar Berg forretter.

Nordisk Forening Lanzarote inviterer til medlemsmøte i kveld fredag 25.januar kl.18.00 på Las Vistas i Puerto del Carmen.
På programmet står blant annet informasjon om foreningens økonomi, medlemmer, aktiviteter, Lanzarote Open 2019 4.februar, årsfesten 16.februar, årsmøtet 25.februar, 30 års-jubileet 15. november 2019, og eventuelt.

Kl.18.30 vil Bjørn Sæle fortelle om artisten Ivar Medås, og da blir det også allsang! For medlemmer er det gratis, ikke-medlemmer betaler fem euro. Alle er hjertelig velkommen!

Etterpå fortsetter fredagspilsen for alle!

Nordisk Forening inviterer også til årsfest LØRDAG 16. februar kl. 18.30 på restauranten La Ola ved Casino i Puerto del Carmen.
Det blir en sprudlende velkomst med cava, rikelig mat i «Lanzarote-style», sju retter med dessert og drikke inkludert: (vin, øl, vann, limonade, te/ kaffe avec).
Etter måltidet blir det mulighet for en liten svingom; Maria Farray Viera spiller opp til dans og underholdning. Det blir også et lite lotteri med spennende gevinster.
Ta med dine venner, og alle er velkommen! Pris per person er 45 euro for medlemmer, 55 euro for ikke-medlemmer.

NB! Det er bil fra Playa Blanca. Det er bindende påmelding innen 8.februar til Terje Nøttveit 0047 951 51 801, Bjørg i Playa Blanca 0047- 909 04 872, eller Liv Jensine 0047- 971 94 033. Men kan også sende en epost til nordiskforeninglanzarote@gmail.com  Vel møtt til en hyggelig kveld sammen med nordiske venner!

I kveld er det igjen TV-opptak av det populære folkemusikkprogrammet «Noche de Taifas» på Lanzarote. Det er TV Canaria som står for produksjonen, som spilles inn i Terrero de Lucha Ulpiano Rodríguez  i Tias, brytehallen ikke langt fra rådhuset i Tias.

Det blir opptredener av flere artister fra Lanzarote, og folkemusikkgruppen Los Sabandeños fra Tenerife er hovedattraksjonen. Konserten starter kl.20.30, og det er gratis adgang. Programmet sendes på TV Canaria senere i vinter. Her får du en smakebit av den berømte folkemusikkgruppen Los Sabandeños:

 

Vi var 35 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er plass til flere, så er du på øya er du selvsagt hjertelig velkommen fra kl.19 i kveld!

Som nordmann i utlandet er det utrolig godt når det vanker brunost, Trønderfårepølse og Stabbur-Makrell! Takk til Tore T fra Grimstad som kom med en plastpose full av godsaker! Frokosten er helt annerledes nå!

I dag fredag har Merethe H på Lanzarote fødselsdag. Det har også Lisbet S H på Kongsvinger. Tidligere sjømannsprest på Lanzarote, Herman Aadland, nå Fitjar fyller år lørdag. Jens S på Lillehammer feirer også dagen sin i morgen lørdag. Ola S, for tiden på Gran Canaria fyller år mandag. Fridtjof E i Ulsteinvik fyller år tirsdag. Grete S på Vinstra feirer dagen sin onsdag. Det gjør også Terje T i Drammen. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes alle fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast