Ut på tur!

Gutta på tur: Vi går Lanzarote rundt, 3.etappe

Tekst og foto: Terje Jansson
Playa Blanca-Salinas de Janubio, 18,5 km
Dette er strekningen vi gikk på 3.etappe
 
Da er tredje etappe av vår vandring rundt Lanzarote tilbakelagt.

Tre mann, fra v. Hans Laabak, Terje Jansson og Asbjørn Fotland startet fra sentrum av Playa Blanca.

Første mål på etappen var fyret på Punta Pechiguera. Vi så fyret i det fjerne idet vi la i vei. Været var vakkert med sol og nesten ikke vind.

Vi passerte havna i Playa Blanca, og så på nært hold den store utbygningen som foregår der. Utrolig mye stein der!

 

Promenaden ut mot fyret var steinsatt og hard å gå på. Vi hadde gått fem kilometer da vi var fremme ved fyret og tok den første drikke-pausen.

Turen fortsatte langs havet forbi Faro Park, og etterhvert kom vi inn på grusveier. Neste mål var hotell-ruinen Atlante del Sol. Nå var det praktisk talt ingen flere turgjengere å se, i motsetning til promenaden frem mot fyret da vi gikk nærmest i kø.
Vi nærmet oss «hotellet», og hadde dermed tilbakelagt nye fem kilometer.

 

Da var det tid for spisepause. Vi satt og så på det forferdelige forlatte byggverket som hadde stått der som et spøkelses-hotell siden tidlig på 1970 tallet.

Det var noen tyskere som ville bygge et golfanlegg her. Hotellet ble aldri ferdig, og noen golfbane lot seg ikke gjøre å bygge her ute. Det hele er bare trist. Eierne er borte, og det ser ikke ut til at Yaiza kommune har tenkt å gjøre noe for å få fjernet ruinene.
Neste mål var avsaltingsanlegget som ligger ved Collado de Chó Castro. Det er her man forvandler saltvann til ferskvann. Selve anlegget blir nå ytterligere bygd ut.
Vi fortsatte vandringen mot anlegget langs havet. Det ble den lengste etappen, hele seks kilometer, og tid for ny drikkepause.
Det var nesten ikke folk å se her ute, men en bobil hadde faktisk forvillet seg ut her på de elendige veiene. For sjåføren av bilen var lykken bedre enn forstanden, det at bilen holdt!
Nå kunne vi se det store saltanlegget ved La Hoya i det fjerne, og det var målet.

 

Det å gå i den løse sorte sanden på Playa de Janubio var faktisk det tyngste strekket. Vi nærmest oss målet, og der sto bilen og ventet på oss! Sjåføren hadde tatt med tre kalde pils. Fy søren så godt det smakte, etter 18,5 kilometer!

Vi hadde nå tilbakelagt nesten 51 kilometer på de tre første etappene siden vi startet i Puerto del Carmen.
Det blir en ny tur neste uke!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast