Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 4, 2019

Ektemannen i Costa Teguise innrømmer å ha kastet kona på havet

Som Lanzaroteposten skrev om mandag har ektemannen til den savnede kvinnen Romina i Costa Teguise  innrømmet å ha partert liket av kona og kastet henne på havet. Hans versjon av saken er at kona allerede var død da han kom hjem 1.januar. Han fikk da panikk fordi han var påvirket av narkotika, og torde ikke fortelle politiet om hendelsen. Nå leter Guardia Civil og frivillige etter Romina i havet og langs strendene nord for Costa Teguise. Etterhvert har søket flyttet seg sørover da det viser seg at ektemannen har kjørt over 100 mil i bilen han leide første uka i januar. Videoen viser politiets båter ved Los Hervideros:

 

Det kanariske parlamentet i Santa Cruz de Tenerife holdt ett minutts stillhet tirsdag til minne om den døde kvinnen.

Ny midlertidig ferjerute mellom Lanzarote og Fuerteventura

Fra mandag 21.januar vil en av ferjene som trafikkerer strekningen Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura innstille sine ruter på grunn av vedlikeholdsarbeid. Dette gjelder ferjen «Volcán de Tindaya» fra selskapet Armas. I stedet vil selskapet sette inn en annen ferje, «Alcántara Dos» fra ferjehavna i hovedstaden Arrecife til Corralejo. Denne forandringen vil vare i tre uker.

Ferjen «Alcántara Dos» vil gå fra Arrecife fra 21.januar

I løpet av denne tiden vil det bli tilbudt tre daglige turer fra mandag til fredag, som vil bli redusert til to på lørdager og søndager. Fra mandag til fredag ​​går avganger fra Arrecife klokken 7.30, 12.30 og 16.15, med retur fra Corralejo kl. 9.30, 14.15 og 18.00. På lørdager og søndager er den første avgang fra Arrecife klokka 8.30.

Etter det Lanzaroteposten erfarer vil Fred.Olsens ferje fra Playa Blanca til Corralejo gå som normalt.

Nå har ferjeselskapet Naviera Armas satt inn ferje nr.2 mellom Arrecife og Las Palmas på Gran Canaria. Det betyr at man kan seile mellom Lanzarote og Gran Canaria hver dag. Den nye ferjen er ei nattferje, som går fra Lanzarote seint på kvelden med ankomst Las Palmas tidlig neste morgen.

Liten nedgang i flytrafikken til og fra Lanzarote
Foto: Diario de Lanzarote

Totalt ble det registrert 7 327 019 passasjerer som fløy inn til og ut fra flyplassen på Lanzarote i 2018. Det er 0,8 prosent færre enn i 2017. Lanzarote er derfor den tredje travleste flyplassen på Kanariøyene etter Gran Canaria og Tenerife, og den 10.travleste i Spania. Ved de åtte flyplassene på Kanariøyene reiste det 45,2 millioner passasjerer i 2018, 2,8 prosent flere enn i 2017, og det høyeste passasjertallet i historien.

Redningstjenesten på Lanzarote rykket ut over 2 300 ganger i fjor
Emerlan i aksjon. Foto: Diario de Lanzarote

Emerlan (Emergencias y Rescates Lanzarote), som er redningstjenesten på øya ble tilkalt til over 2 300 ulykkestilfeller i 2018. Det var trafikkulykker, fjellredninger og ulykker til sjøs som utgjorde mesteparten av ulykkene. På øya La Graciosa var det 202 tilfeller hvor Emerlan ble tilkalt, og som resulterte i 44 evakueringer til sykehus på Lanzarote.

Øyregjeringen Cabildo bevilger startkapital til nye firmaer

Cabildo, regjeringen på Lanzarote har det siste året gitt nye firmaer tilskudd på mellom 5 000 og 10 000 euro slik at de kunne ansette nye medarbeidere.
Programmet kalles «Emprende Lanzarote», og regjeringen har hittil brukt 415 000 euro på dette.

Bøndene i Teguise kommune har fått settepoteter 

Teguise kommune har i vinter gitt bøndene over 4 000 kilo settepoteter slik at de fortsatt kan dyrke kortreist mat. Potetene var et gratis bidrag fra kommunen.

I Tias skal fotballbanen få nytt kunstgress.
Her trenges nytt dekke!

Kommunen har gått ut og offentliggjort at de er på utkikk etter firmaer som kan legge et nytt dekke for 600 000 euro. Firmaet som får anbudet har to måneder på seg for å få de 8 500 m2 dekket med det nyeste innen kunstgress, samt et nytt vanningsanlegg.

Felleskirkelig gudstjeneste i den katolske kirken i Puerto del Carmen tirsdag
Den katolske kirken i Puerto del Carmen

Sjømannskirken på Lanzarote melder om en felles gudstjeneste som skal holdes i den katolske kirken ved havnen i Puerto del Carmen tirsdag 22. januar kl. 19. Gudstjenesten arrangeres av den katolske kirken, den anglikanske, den tyske evangeliske og Sjømannskirken i fellesskap i anledning den internasjonale bønneuken for kristen enhet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast