FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 18.januar 2019

Hola!

Natt til i går kom det første regnet på Lanzarote i år! Det gjorde godt, og var noe bønder, busker og blomster hadde ønsket seg lenge. Deretter skinte sola igjen som vanlig, og da kom også regnbuen(e) over Puerto del Carmen og Tias fram. Se bildet over.
Utover dagen i går kom det flere skurer, og nå er øya nyvasket og klar til å ta imot flere gjester!

Det ble et par diskusjoner om medisin og influensa etter forrige Fredagspils. Jeg tror faktisk at Halvdan Sivertsen har oppskriften på den beste medisinen! Klikk, lytt og syng med:

 

Det å se fly lande og ta av på flyplassen på Lanzarote kan være spennende. Vi har fortalt tidligere hvordan du kan se flyene komme og gå på din pc eller mobil, men vi gjentar adressen så gjerne HER.
Oppdatering: Det viser seg at kameraet på flyplassen er ute av drift på grunn av vedlikehold. Beklager det!

Flyplassen på Lanzarote

Øverst på siden du kommer til ser du levende bilder fra flyplassen akkurat nå. Deretter kommer det bilder fra fly som landet og tok av tidligere på dagen, og helt nederst finner du kartet fra Flightradar 24, som forteller deg hvilket fly som kommer eller tar av, hvor det kommer fra og hvor det skal fly til ved å klikke på flyene. Lykke til!

Flere gjester på Lanzarote spør om hvor man kan låne, eventuelt leie barnevogner, bilseter for barn, vifter, solsenger, parasoller…og ikke minst hvor man kan lagre saker og ting fra et opphold til det neste?

Et firma på Lanzarote ordner alt dette, nemlig Rent it Quick i Tias. Klikk på firmaets Facebookside, eller nettside for mer informasjon.

Mandager kastes det hestesko på Playa Grande i Puerto del Carmen.

Fra en tidligere konkurransedag…hesteskoen flyr høyt! Foto: Liv J.Gundersen

Vinner sist mandag ble Leif Breivik med 145 poeng. 36 deltakere møtte opp, og det er plass til flere når det kastes igjen mandag f.k kl.12. Velkommen!

Tirsdag er quizkveld på Lanzarote, og denne uka møtte 49 ivrige deltakere opp på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vinnerlaget ble «Solstrålene»…igjen, så vil du prøve å slå dem neste gang, tar du deg en tur kl.20 tirsdag!

Det er bare å møte opp, sette seg ned ved et bord, kanskje bestille noe å drikke eller hva med nystekte vafler? Og så er quizmaster Morten klar med sine mer eller mindre intrikate spørsmål!

Onsdag var det dans på Las Vistas i Puerto del Carmen, og over 30 danseglade gjester hadde funnet veien til restauranten.

«Sommernatt i Froland» ble danset til på Las Vistas onsdag!

Det er en ny runde med smektende låter og glade gjester f.k onsdag fra kl.20.00. Velkommen!

Torsdag 24. januar er det klart for en ny gå-tur i regi av Nordisk Forening. Turlederne Marit og Terje forteller at de skal ta folk med til et område som svært få har gått i tidligere; vi skal nemlig gå i området like ovenfor El Golfo på Lanzarotes sørkyst.

Foto: Terje Jansson

Det blir en veldig fin løype som blant annet tar oss inn i Nasjonalparken, og ned til stranden Playa del Paso, en idyllisk strand med sort lavasand. Her skal vi raste.

Playa del Paso, rasteplassen vår. Foto: Terje Jansson
Løypa er ca 4 kilometer hver vei. Det er et veldig fint underlag å gå på, fast fin grusvei, men gode sko anbefales uansett.
Vi går gjennom et skiftende terreng, med mange og nye synsinntrykk der naturen byr på opplevelser rundt hver sving før vi ender ved havet og ser dønningene slå mot stranden. PS! Det er forbudt å bade her på grunn av understrømmer.
Hvordan kommer man frem til møtestedet ?
Jo, man kjører til landsbyen Yaiza. I den store rundkjøringen utenfor Yaiza kjører man LZ 704 mot El Golfo. Et par kilometer før El Golfo får man et hvitt skilt det det står 4 km på høyre side av veien.
Kjør 250 meter forbi det skiltet og inn på en grusvei til høyre. Der møtes vi på den store plassen der det er plass til alle bilene. Igjen gjelder det å prate sammen om bilskyss. Legg gjerne igjen beskjeder om behov eller tilbud på Facebook.
Vi møtes torsdag 24 januar kl.11.00 med godt humør, så garanterer Marit og Terje en fin opplevelse!

 

Fra neste torsdag arrangeres det en gitarfestival i landsbyen Haria nord på Lanzarote:

I følge arrangøren blir det musikk, dans og sang i fire dager. Det blir konserter med gitar, timple, som er nasjonalinstrumentet på Kanariøyene, og lutt. Den siste konserten søndag 27.januar holdes i de fantastiske grottene i Cueva de los Verdes. Programmet for festivalen finner du HER.

Vi var 45 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen i kveld fra kl.19; det blir plass til den gode praten, litt drikke og kanskje noe å bite i! Velkommen!

Neste torsdag, 24.januar starter også feiringen av Tias sine skytshelgener La Candelaria og San Blas:

Dette er en religiøs fest, men har også aktiviteter som leker for barn, fotball-og basketballturneringer, teaterforestillinger og dans. Programmet er omfattende, og finnes bare på spansk. Les mer HER.

Neste dagers program i Sjømannskirken på Lanzarote finner du på kirkens nettsider.

Norge gjør det bra i håndball-VM! De fleste kampene vises på norsk TV3 på den norske restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen. Les mer om timeplanen for kampene på Vikinghusets Facebookside.

Mandag har Ragnhild E i Trondheim fødselsdag. Gratulerer med dagen, og god tur til Lanzarote!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast