Ut på tur!

Gutta på tur – vi går Lanzarote rundt!

Tekst og foto: Terje Jansson

Nå er «gå-kællane» i gang igjen!
I fjor gikk vi tvers over øya, fra øst til vest, nemlig fra Tenesar til Puerto del Carmen, 26 kilometer i en etappe.
Les mer om den turen HER.
Året før gikk vi hele øya på langs, 78 kilometer delt på fem etapper. Hva skulle det neste bli?
Jo selvfølgelig; Vi ville gå øya rundt!
Torsdag 4 januar startet vi på den første etappen fra toppen av sikk-sakk-trappen ved Gamlebyen i Puerto del Carmen. Deltakerne var Terje Nøttveit, Hans Langeland, Johnny Haga, Asbjørn Fotland og Terje Jansson.
Målet første dag var Femes.
Her er gutta på tur anno 2019! Her i Playa Quemada.

Solen hadde så vidt stått opp da vi la i vei. Puerto Calero ble passert i fin stil og neste mål var Playa Quemada, og da hadde vi gått vel seks kilometer.

Plutselig hadde vi en hel hestekaravane med ryttere foran oss!

Vi er vant til å se karavaner av kameler på Lanzarote, men etter å ha vært på øya de siste 25 årene fikk vi se vår første hestekaravane!

Først fikk vi øye på en stor hvit bil som vi trodde var en melkebil som skulle hente melk fra et geitefjøs i nærheten, men nei. Det var det ikke. Ut av bilen kom det 12 hester, og deretter ytterligere tre ryttere på hesteryggen.
Heste-karavanen la i vei opp fjellsiden fra Playa Quemada, og vi fulgte etter.
Hestene forsvant ned Barranco de la Higuera til Playa del Pozo, for deretter å gå en runde før de endte i Playa Quemada igjen.
Dette er hester fra senteret Lanzarote A Caballo, som betyr «Lanzarote på hesteryggen», og som ligger ved hovedveien mellom Puerto del Carmen og Yaiza. Derfra kan man bli med på rideturer.
Hestekaravanen lå foran oss i løypa
Så begynte utfordringene! Vi tok ikke den vanlige kystveien til Playa del Pozo, men startet klatringen innover i terrenget på en sti vi ikke hadde gått før.

Det ble en kraftig stigning, og vi steg nesten 200 høydemeter i løpet av 1,5 kilometer. Da var det tid for mat på toppen. Vi satte oss ned i le i det deilige solskinnet.

Neste målet var å gå ned til Playa del Pozo, og vi hadde fin utsikt til det store ankeret som var laget for en del år siden.
Vel nede i dalen Barranco del la Higuera begynte den siste og tøffeste etappen opp til Femes. Slakk stigning oppover dalen før vi gikk inn i «dødens» dal. Det var bare å ta det med ro, og alle fem klarte den kraftige stigningen med glans.

Da gjenstod bare den korte nedstigningen ned til Femes igjen. 14,2 kilometer og nesten 600 høydemeter var tilbakelagt, men vi var godt utrustet med mat og mye drikke.

 

Neste etappe går allerede tirsdag 8.januar. Da går vi fra Femes til fyret i Playa Blanca, helt sør på Lanzarote. Det blir trolig et lite referat fra den turen også i Lanzaroteposten.
Ut på tur, aldri sur!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast