Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 2, 2019

Momsen er satt ned på Kanariøyene
Fra handlegaten i Arrecife

Nå er den generelle kanariske momsen, IGIG satt ned fra 7 til 6,5 prosent, og til null for enkelte varegrupper og strømleveranser. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette.
For noen matvarer med lavere IGIC, slik som pasta, brød og matoljer er den redusert fra tre prosent til null. Momsen er også fjernet for en del sosial- og helsetjenester slik som dag- og nattsenter og teleomsorg. Den kanariske regjeringen har regnet ut at husholdningene vil spare 300 millioner euro på momsreduksjonen.
Les mer om dette HER.

33 flyktninger til Lanzarote
Med denne båten kom det 33 flyktninger lørdag. Foto: El Chaplon

Lørdag morgen kom det en zodiac-båt (oppblåsbar båt) inn til området ved Jameos del Agua nord på Lanzarote. Ombord var det 33 personer, hvorav 13 var barn. Alle var i god form, i følge Røde Kors. Flyktningene, som alle kommer fra Nord-Afrika ble deretter fraktet til Arrecife for registrering.

Tall fra Lanzarote:

Ved årsskiftet var 12 prosent av befolkningen på øya over 65 år. Tallet på innbyggere født i Spania gikk ned, mens tallet på utenlandske personer som bor på Lanzarote gikk opp med fem prosent. Nå bor det godt og vel 148 000 personer på Lanzarote.
Arbeidsledigheten på Lanzarote fortsetter å gå ned; 10 879 personer var registrert uten jobb ved årsskiftet, mot 11 397 ledige for ett år siden.

Flyplassen skal oppjusteres
Fra flyplassen på Lanzarote

Myndighetene på Lanzarote har gitt grønt lys for at flyplassen i løpet av året skal døpes Aeropuerto Cesar Manrique etter øyas store kunstner. 24.april 2019 ville Manrique ha fylt 100 år, og det skal markeres utover året. Dessuten skal terminalene på flyplassen få ny belysning og luftavkjølere, og veiene inn til flyplassen skal få ny asfalt.

Karneval i Playa Blanca: Lag plakaten!
Karneval i Playa Blanca. Foto: Yaiza kommune

Yaiza kommune har nå lyst ut en konkurranse om å lage plakaten for karnevalet i Playa Blanca 29. til 31.mars. Alle over 16 år kan delta i konkurransen, og premien for beste plakat er 1 000 euro. Temaet for karnevalet i Playa Blanca er Cuba, så det er bare å sette i gang! Fristen for innlevering av forslag er 22.januar. Les mer om kravene HER.

Stor oppslutning om Kongeparadene lørdag
Fra Kongeparaden i Puerto del Carmen lørdag

I følge lokalpolitiet i Puerto del Carmen var årets Kongeparade den største i kommunens historie. Hundrevis av turister og innbyggere var ute for å se på de tre kongene komme ridende på sine kameler gjennom byen. Flere hundre kilo med godterier ble kastet ut til både store og små. Siden Helligetrekongersdagen falt på en søndag i år er det også offisiell fridag mandag, må vite.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast