Nyheter:

Lanzarote på tvers – med gutta på tur!

Tekst/de fleste bilder: Terje Jansson

Da har gutta vært på tur igjen. I fjor gikk vi Lanzarote på langs, hele 75 km i løpet av fem etapper. I år var det en ny utfordring som sto for tur; Lanzarote på tvers fra Tenesar til Puerto Del Carmen, en tur på 23 km.

Vi var åtte mann: Jarle Horne fra Sunnfjord, Svein Aseth, Ålesund, Sven Erik Myrvold, Drøbak, Asbjørn Fotland, Dale, Terje Nøtveit, Osterøy, Hans Langeland, Stord, Terje Jansson, Fredrikstad, og Bjørn Asgeir Alvseike fra Ølen. Sistnevnte var stand-in for Hans Laabak fra Hvaler som dessverre slet litt med influensaens ettervirkninger.

Turen startet ved den nesten øde byen Tenesar på vestkysten av Lanzarote, en landsby der det knapt bor et eneste menneske. Vi fant en fin grusvei langs Montana Teneza, og gikk mot Mancha Blanca. Det var lett stigning hele veien, og på de første 2,5 kilometerne hadde vi steget 150 høydemeter, og det var behov for inntak av vann.

Første stigningen fra Tenesar er unnagjort.

Turen gikk videre gjennom et jordbruksområde, og vi fortsatte stigningen. Da vi passerte Tinguaton etter nesten to timers gange hadde vi steget 300 høydemeter. Likevel var det fortsatt slakt oppover hele veien, og en ny vanningspause meldte seg.

Det begynner å bli grønt på øya, og nå kommer også blomstene.

Etter Tinguaton bar det inn i terrenget på en gammel grusvei. Vi gikk på baksiden av Montana Ortiz, og deretter på baksiden av Caldera Colerada. Deretter gikk vi videre mot Montana Negra, og fortsatte på baksiden av denne.

Gutta på tur på baksiden av Caldera Colorada.

Etter å ha gått 12,5 kilometer var det tid for spisepause. Vi hadde gått i tre timer og steget tilsammen 360 høydemeter. Vi fant den liggende palmen på baksiden av Montana Negra, så der slo vi oss ned. Det var godt med mat og drikke, og ikke minst smakte det med sjokolade som Asbjørn og Terje N hadde med. Sukker er viktig på en slik tur.

Endelig spisepause ved den liggende palmen bak Montana Negra. Fra venstre Svein, Jarle, Terje N, Asbjørn, Terje J, Hans og Sven Erik. Foto: Bjørn Asgeir Alvseike.

Deretter krysset vi LZ 30 med stor trafikk. Vi gikk langs Montana Testayna og videre gjennom Conil. Den lille landsbyen Tegoya var neste mål. Her passerte vi et herberge, som så ganske så tomt ut.

Gjennom et vinområde med Montana Testayna i bakgrunnen.

Nå var det bare nedoverbakke, og vi kom ned til Macher. Deretter fant vi en grusvei i retning Puerto Del Carmen.

Vi passerte en rekke kjempestore, lukseriøse villaer på vår vei mot Puerto del Carmen. Snart nådde vi restaurant El Toro. Da var det bare noen hundre meter igjen til vi var på Hotel Lago Verde, der vi hadde bestilt åtte store kalde øl. Disse sto på bordet da vi ankom Pool Schak på Lago Verde, og gjett om det smakte!

Endelig fremme med kald pils på Lago Verde. Fra v. Terje Nøttveit, Terje Jansson, Jarle Horne, Bjørn Asgeir Alvseike , Asbjørn Fotland, Svein Aseth, Hans Langeland og Sven Erik Myrvold. Foto: Marit Jansson.

En deilig 5,5 timers tur var til ende,  og vi hadde tilbakelagt vel 23 km. Alt hadde gått bra, og ikke minst hadde vi blitt kjent med nye turområder på Lanzarote.

Hva som blir den neste utfordringen for gutta på tur gjenstår å se, men det er så mange turmuligheter på Lanzarote at vi finner nok på noe. Det er bare å følge med på Lanzaroteposten.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast