FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 4.januar 2019

Hola!

Godt nytt år!

Feiringen av det nye året på Lanzarote var som vanlig munter og fargerik med tusener av glade mennesker ute i gatene.

Som vi skrev om tidligere ferierte den spanske statsministeren, Pedro Sánchez med kone, barn og hund på Lanzarote denne nyttårsaftenen.
Besøket bidro til at lokalavisene fikk litt å skrive om da det viste seg at politivaktene fra Guardia Civil som skulle passe på statsministeren ved representasjonsboligen La Mareta i Costa Teguise klaget over å ha svært dårlige arbeidsforhold; de hadde dårlig tilgang på mat og drikke på jobb, det var ikke utelys der de skulle patruljere, og ingen vakthytte i tilfelle dårlig vær.

Hovedporten til «La Mareta» i Costa Teguise. Foto: La Voz de Lanzarote

Streikende fengselsvakter på Lanzarote klarte også å demonstrere for høyere lønninger ved å svømme med et banner utenfor boligen der statsministeren bodde i Costa Teguise:

Foto: La Voz de Lanzarote

Og at statsministeren og familien brukte regjeringens Falcon-jet på reisen hit var heller ikke helt populært. Dette ble mer pikant da avisene skrev om Irlands president Michael D. Higgins, som også ferierte på Kanariøyene sammen med kona. Han fløy nemlig med lavprisselskapet Ryanair hit …

Likevel konkluderte avisene med at besøket var god reklame for Lanzarote, for ALLE medier skrev og snakket om Lanzarote…Vi får håpe at statsministeren klarte å få en god ferie på øya selv om det var litt uro i nabolaget!

Og mens vi snakker om Ryanair: Spanske kabinansatte i Ryanair truer med streik på ruter til og fra Spania 8., 10. og 13. januar…har du planer om å fly med Ryanair til eller fra Spania/Kanariøyene disse dagene bør du sjekke om ditt fly blir rammet.

Mandag 7.januar starter vintersalget på Kanariøyene! Selv om dagen er en offisiell fridag, vil butikkene være åpne og tilby sine varer med opp til 80 prosent avslag.

Ser du ordet REBJAS, betyr det at der er det SALG! Salget varer ut mars måned, men det er jo slik at de beste varene går ut først. Lykke til!

I siste nyhetsoppdatering skrev vi at den første gata i landsbyen Caleta del Sebo på øya La Graciosa nord for Lanzarote hadde blitt asfaltert. Denne meldingen ble offentliggjort 28.desember, som også kalles «Dia de los inocentes», de uskyldiges dag, Spanias «1.april». Dette var altså en aprilspøk, og Lanzaroteposten gikk fem på!
Takk til Kristin F på Lanzarote som oppklarte dette!

Turistmyndighetene på Lanzarote sender hver måned ut et nyhetsbrev om aktiviteter på øya. Du kan lese mer om denne helgas sirkusfestival i Haria, om en poesifestival og en operafestival i januar HER (på engelsk).

I januar er det nytt filmprogram for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. Av filmene som vises kan vi nevne «Mama Mia, Here we go again» med ABBA-melodier, «Grease» og «Jurassic Park»:

Sjømannskirken på Lanzarote melder at i dag fredag er det kaffe og vafler fra kl.12-14.
Det serveres grøt i morgen lørdag kl.13. Bak grytene finner vi Jorunn og Asgeir!
Søndag er det gudstjeneste og kirkekaffe kl.18.
Åpningstider uke 2: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl.11-15. Søndag er kirken åpen i forbindelse med gudstjeneste/kirkekaffe som starter kl.18.
Tirsdag 8. januar blir det trim kl.12  (NB! Ny tid) med Leif Thuland. Lunsj serveres kl.13. Sju euro.
Onsdag 9. januar er aktivitetsgruppen i sving fra kl.10.30.
Torsdag 10. januar er det spillkveld kl.18. Kom og vær med på moroa enten du vil spille ulike spill eller du vil sitte ved prate-bordet. Vi har sjakk, scrabble, yatzy, jenga, ludo, uno, domino, rummy og kortstokker. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag 11. januar: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken. Lørdag  12. januar: Grøtservering kl.13. Grøt og saft fem euro. Søndag 13. januar er det gudstjeneste og kirkekaffe kl.18.

29 hesteskokastere møttes på Playa Grande i Puerto del Carmen nyttårsaften. Det var Egil Hytten som fikk flest poeng, 155 tilsammen. Nordisk Forening arrangerer en ny runde mandag kl.12, og DU er hjertelig velkommen!

Tirsdag 8.januar kl.20 er det årets første quiz på Las Vistas i Puerto del Carmen:

Quizmaster Morten er klar med nye og spennende spørsmål! Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp, sette seg ned, kanskje bestille nystekte vafler og noe å drikke, og dermed er vi i gang!

Denne lørdagen paraderer De Hellige Tre Konger gatene på Lanzarote. Foto: Lancelot Digital

Helgas program for De Hellige Tre Kongers Aften på Lanzarote finner du HER. Det blir kongeparader i alle de større byene på øya. Det meldes fra hovedstaden Arrecife at det er kjøpt inn 4000 kilo godteri til morgendagens parade!

Vi var 40 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi møtes igjen for første gang i år i kveld fra kl.19. Er du på øya er det bare å møte opp for en prat og litt drikke og /eller mat!

Solfrid N fra Halden fyller år neste torsdag. Gratulerer med dagen!

Du har enda noen dager på deg å se den fantastiske julekrybben i Yaiza dersom du er på Lanzarote. Du kan også nyte den her på video, husk lyd:

 

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast