Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 52, 2018

Oljeklumper på strender i Puerto del Carmen og Costa Teguise
Foto: La Voz de Lanzarote

Flere badegjester i Puerto del Carmen og Costa Teguise forteller 1.juledag at de har fått olje- og/eller tjæreklumper under føttene mens de har badet. Politiet ble varslet, og redningstjenesten har tirsdag fløyet langs strandlinjene for om mulig å finne ut hvor tjæren eller oljen kommer fra, uten resultat. Publikum oppfordres nå å ha badesko på seg når de bader.

Tolv cruiseskip besøker Lanzarote i årets siste uke
12 cruiseskip besøker Lanzarote denne uka. Foto: La Voz de Lanzarote

Det er travle dager i cruisehavna Puerto de Los Mármoles i Arrecife denne uka.
Tolv cruiseskip besøker øya mellom 24. og 30.desember. Britiske «Oceana» ankom Lanzarote på vei til Lisboa julaften. Onsdag kom tyske «Mein Shiff 1«fra Agadir, og blir liggende til torsdag kveld. Torsdag vil også «Norwegian Spirit» komme fra Casablanca, britiske «Ventura» fra Lisboa og britiske «Marella Dream» kommer fra Fuerteventura.
Fredag dukker tyske «AidaNova» opp fra Fuerteventura med 5 200 passasjerer (!) og et mannskap på 1650, et av de aller største skipene som noen gang har besøkt Lanzarote. Skipet kalles også «eco-skipet», fordi det bruker flytende naturgass som drivkraft. «AidaStella» fra Funchal kommer også fredag, og spanske «Zenith» kommer fra Agadir. Lørdag kommer det igjen tre nye skip; britiske «Marco Polo» fra Gibraltar, britiske «Columbus» fra Tenerife, og tyske «AidaCara» fra Las Palmas. Søndag kommer britiske «Oriana» fra Las Palmas. Tilsammen vil over 30 000 passasjerer og mannskap besøke Lanzarote denne uka!

Ny katamaran kjøpt inn av rederiet Líneas Marítimas Romero på Lanzarote
Dette er den nye katamaranen som kommer til Lanzarote. Foto: El Chaplon

Båten vil bli døpt «Don Juan», er ni meter bred og 30 m lang, og kan ta 340 passasjerer. I følge båtselskapet skal «Don Juan» i januar 2019 stasjoneres på den lille øya nord for Lanzarote, La Graciosa, og trafikkere strekningen Órzola på Lanzarote-La Graciosa, og flere ganger i uka også strekningen Playa Blanca på Lanzarote -Corralejo på Fuerteventura.

Disa får ikke åpne flere bensinstasjoner på Lanzarote


Foto: Diario de Lanzarote

Den spanske bensinstasjonskjeden Disa har søkt om å få bygge flere bensinstasjoner på Lanzarote, men har fått nei fra det spanske konkurransetilsynet. Disa har i dag 30 prosent av markedet på Lanzarote, og myndighetene har sagt at det er den største markedsandelen et bensinselskap kan ha. I samme meldingen står det at Disa heller ikke får utvide tallet på stasjoner på Fuerteventura, La Gomera, La Palma og El Hierro av samme grunn. Bestemmelsen gjelder i ett år.

Ny utviklingsplan for Costa Teguise vedtatt

Turistsenteret Costa Teguise på Lanzarote skal utvikle seg de neste årene for 170 millioner euro, en sum som kommer fra både offentlige og private kilder. To femstjerners hotell skal bygges, parkeringsplasser for 200 biler skal anlegges, et gammelt sportssenter skal pusses opp, og noen av de eldre hotellene skal oppgraderes. Det planlegges ikke flere hotellsenger, men satser på bedre kvalitet på de allerede eksisterende hotellene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast