Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 52, 2018

Spansk Høyesterett annullerer Kanariøyenes forbud mot utleie av ferieboliger i turistområder

Dommen ble gjort kjent på lørdag. Forbudet er nedfelt i paragraf 3.2 i den omstridte loven 113/2015, som regulerer utleie av ferieboliger på Kanariøyene. I dommen står det at forbudet er i strid med prinsippet om fri konkurranse. Det vises til at restriksjonene er økonomisk motivert, og kun favoriserer tradisjonell overnattingsvirksomhet som drives av profesjonelle.
Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette. Les mer om Høyesteretts dom HER.
En engelsk versjon av dommen finnes på Lanzarote Business and Resident Association sin Facebookside.

Skonnerten «Xarifa» til Lanzarote denne uka; klar for Atlanterhavsseilas

«Xarifa» (se bildet over) kom til Marina Lanzarote i Arrecife denne uka, og blir liggende her til 8.januar. Da starter den transatlantiske seilkonkurransen «Panerai Transat Classique 2019«, en konkurranse for klassiske seilbåter fra Lanzarote til Saints Kitts i Karibia. «Xarifa» ble bygget i 1927, og var først eid av sønnen til Isaac Singer, han med symaskinene, dere vet. Båten har hatt fast havn i Monaco, og deltatt blant annet i flere filmer laget av Orson Welles. Fram til 8.januar vil de 14 påmeldte seilskutene komme til Marina Lanzarote. Racet har sin egen nettside HER.

Lanzarote er reisemål nr.1 for franske turister

Turoperatøren TUI har offentliggjort en oversikt over hvilke land som sender flest turister til de forskjellige feriestedene. Ikke overraskende er Gran Canaria et yndet feriemål, men for Frankrike er Lanzarote det mest populære reisemålet! For briter og irer er Lanzarote det andre mest populære reisemålet, og der er Gran Canaria på fjerdeplass. For nordmenn er Lanzarote på tredjeplass, for svensker , finner og dansker ligger Lanzarote på femteplass. Vi bør huske at dette kun gjelder turister fra en turoperatør, TUI (Startour):

Ill: TUI Holiday Atlas

Og flere franske turister er på vei: Det britiske lavprisselskapet easyJet starter neste sommer ei direkte rute mellom Bordeaux og Lanzarote. Fra før flyr easyJet strekningen Paris-Lanzarote. Bienvenue!

TORP Sandefjord lufthavn har en markedsundersøkelse, stem på Lanzarote!

Mange ønsker seg flere direkte fly fra Norge til Lanzarote, gjerne året rundt. Nå har du sjansen til å bli med og påvirke de som bestemmer! Ved å klikke på Lanzarote i spørreundersøkelsen om hvor du vil fly fra Torp neste år kan det jo hende at noen lytter?
Gå inn her: https://no.surveymonkey.com/r/torp_12_18 , evt via Torps Facebookside.

Reklame for Lanzarote på tyske ishockeykamper
Foto: El Chaplon

Turistmyndighetene på Lanzarote har inngått en avtale med det tyske flyselskapet Germania om å reklamere for å reise med selskapet til Lanzarote. Reklamene vises på skjermer i de store ishockeyhallene i Tyskland når den profesjonelle ligaen spiller sine kamper.

Astronauter fra den internasjonale romstasjonen skal styre månebil i nasjonalparken Timanfaya

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere benyttes lavalandskapet på Lanzarote som øvingsfelt for europeiske astronauter tilknyttet ESA, European Space Agency.

Foto: ESA

ESA mener at Lanzarote er det nærmeste en kommer overflaten på Mars. I 2019 vil ett av prosjektene bli at astronauter som er på den internasjonale romstasjonen i bane rundt jorden skal styre en månebil som kjører rundt på Lanzarote, nærmere bestemt i nærheten av vulkanen Tinguatón.

Regjeringen gir ut bok om plantelivet på Lanzarote

I anledning av at det er 25 år siden Lanzarote ble erklært en biosfære av UNESCO (et område hvor turisme og miljø går godt sammen), gis det nå ut en bok om øyas flora.
Boka er på 550 sider, og presenterer 800 forskjellige planter som lever her. Boka inneholder 825 bilder. Det har tatt 10 år å lage boken, sier forfatterne Jaime Gil González og Marta Peña Hernández. 2 500 eksemplarer er nå sendt ut til lokale bokhandlere på Lanzarote. Prisen er 18 euro.
Boka heter » Flora Vascular», og finnes blant annet i bokhandelen «Libreria de Punte» i Calle Louis Martin, 11, som ligger mellom kirken San Ginés og gågata i Arrecife, nesten oppe ved kirken.

Utdrag fra planteboken. Ill: Cabildo

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast