Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 49, desember 2018

Båter med flyktninger til Lanzarote

En patera, som disse båtene med flyktninger kalles ankom Playa Honda på Lanzarote tirsdag morgen. Båten var av typen zodiac (oppblåsbar gummibåt, se bildet over), og ombord var det 24 personer. Blant de 24 var det 13 mindreårige, ei mor og ei jente på fire år. En av flyktningene ble kjørt til sykehus for en sjekk.
Natt til torsdag kom det enda en båt inn til Orzola nord på Lanzarote. Ombord var det 12 mennesker, hvorav seks var barn.  Like ved stedet der båten kom til land ble det funnet 50 kilo hasj.

Hasj funnet i Orzola. Foto: Diario de Lanzarote

Det har kommet seks ganger flere flyktninger i småbåter til Kanariøyene i år enn i fjor. Siden i sommer har de fleste kommet til Lanzarote. Flyktningmottakene på Gran Canaria og Tenerife er fulle, så myndighetene på Lanzarote har nå tatt i bruk øyas eneste ungdomsherberge på vestkysten ved La Santa og telt i Yaiza for å huse flyktningene.

Nå hentes søppelet i Yaiza!

Siste året har det har vært mange problemer med henting av søppel i Yaiza kommune med Playa Blanca sør på Lanzarote.

Nye søppelbiler i Yaiza kommune. Foto: Diario de Lanzarote

Etter å ha kvittet seg med det private søppelselskapet som ikke gjorde jobben sin har kommunen selv tatt over hentingen av søppel. To nye biler er kjøpt inn, og nå kan innbyggerne selv ringe og bestille bilene som gratis henter ekstra store søppelmengder: 928 830 225 eller 626 607 902, eller man kan laste ned appen Línea Verde og bestille henting derfra. Kommunen forteller i en melding at de nå har investert over 800 000 euro for renhold i de neste to årene.

Frivillige ryddet stien opp til vulkanen Montaña Roja i Playa Blanca
Ryddegjengen på plass lørdag. Foto: Diario de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om i Fredagspilsen siste uke ble det arrangert søppelrydding på stiene opp til vulkanen Montaña Roja i Playa Blanca sist lørdag. Flere titalls frivillige møtte opp, og det ble plukket søppel som fylte flere sekker. Flere av sekkene ble etterhvert fulle av plastflasker. Den neste ryddedagen i Playa Blanca er lørdag 5.januar; følg med i Lanzaroteposten for nærmere detaljer.

Noe av rasket som ble plukket. Foto: Diario de Lanzarote
Du kan stemme fram et tema for karnevalet i San Bartolomé
Foto: El Chaplon

Det nærmer seg karnevalstid på Lanzarote, og tradisjonen tro kan publikum være med å stemme fram tema for karnevalet på de forskjellige stedene. Først ut er San Bartolomé kommune med Playa Honda. Der kan folk velge mellom disse temaene: Cuba, Olympusgudene, Disneys Coco (barnefilm) og Verdenskarnevalet. Ved å gå inn på denne nettsiden mellom 1.desember til 1.januar kan man stemme fram det temaet man ønsker seg.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast