Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 48, november 2018

Puerto del Carmen har enda en gang Spanias høyeste hotellbelegg
Playa Grande i Puerto del Carmen

Enda en gang er Puerto del Carmen det turiststedet i hele Spania som har det høyeste belegget på hotellene sine. Det er Instituto Nacional de Estadística ( INE), det nasjonale statistikk-instituttet som forteller dette i en fersk rapport. Med et belegg på 92,12 prosent i oktober er Tias kommune med Puerto del Carmen registrert som området med flest overnattinger i hele Spania, fulgt av Yaiza med Playa Blanca med 91,05 prosent og Arona på Tenerife med 90,23 prosent.

Uvær skapte problemer på Tenerife og Gran Canaria

Det regnet mye på Lanzarote torsdag denne uka, men skapte ingen store problemer.  Derimot forårsaket regnet ras, stengte veier, flom og bortfall av strøm flere andre steder, særlig på Tenerife og Gran Canaria. På Tenerife la det seg snø i høyfjellet.

Veien TF-21 går opp til Spanias høyeste fjell Teide på Tenerife. Veien ble stengt torsdag på grunn av snø. Foto: Carreteras de Tenerife
Vin fra Lanzarote vant pris

Malpaís de Máguez La Grieta er en liten vingård ved landsbyen Punta Mujeres nordøst på Lanzarote.
Vingården driver økologisk jordbruk, og 5.november ble det en sølvmedalje i den prestisjetunge vinkonkurransen Concurso Vino Supremum i Madrid. Vinen som ble belønnet er Tinto Vendimia Nocturna La Grieta, en økologisk produsert rødvin.

150 arbeidsledige i Tias meldte seg på kurs
Rådhuset i Tias

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere i november inviterte Tias kommune arbeidsledige, spesielt de som var over 55 år til å søke på kurs i arbeidstrening. Det var kurs for å bli for elektrikere, rørleggere, vaktmestere, malere og for assistenter for de aller yngste eller for de eldre i kommunen. Etter fullført kurs kunne folk bli ansatt i kommunen. Det meldte seg 150 personer, og dermed fikk kommunen et problem: Hvem skulle de velge? Det ble lett etter de som hadde gått arbeidsledig lengst, og som hadde flere å forsørge. Prosjektet finansieres av den kanariske regjeringen.

Nytt turistkontor i Arrecife

Et nytt turistkontor er åpnet ved den lille busstasjonen (intercambiador) ved regjeringsbygget Cabildo i Arrecife. Der får man god informasjon om hovedstaden, og også informasjon om bussforbindelsene på øya.

Den britiske ambassadøren til Spania besøker Lanzarote

30.november kommer den britiske ambassadøren til Spania, Simon Manley til Lanzarote. Han skal fortelle de britiske borgerne som bor på Lanzarote om hvordan Brexit vil påvirke briter i utlandet. Møtet foregår i Fondeadero i havna i  Puerto del Carmen kl. 11.30. Senere på dagen skal ambassadøren møte lokale politikere på Lanzarote.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-