Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 45, nov.2018

Problemer med søppelhenting i Yaiza kan løses

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har det vært store problemer med henting av søppel i Yaiza kommune, inkludert turiststedet Playa Blanca. Firmaet som har kontrakten på å hente søppelet har ikke gjort jobben sin, og kommunen har hatt vanskeligheter med å avslutte kontrakten uten å bli belastet med store pengekrav. Kommunen har hittil betalt 63 000 euro hver måned for å hente søppelet, men nå vil kontrakten bli avsluttet etter nye avtaler. Yaiza skal nå finne et nytt firma som skal ta seg av kommunens søppel, og setter inn vikarer til dette skjer.

Kanariøyene kan fjerne moms på strøm og enkelte basisvarer

I forslaget til Kanariøyenes budsjett for 2019 er øyenes moms (IGIC) fjernet på elektrisitet og på basisvarer som enkelte brødsorter, pasta og matoljer. Det er Canariajournalen som melder dette. Dette betyr at strømforbrukere på Kanariøyene i gjennomsnitt vil spare 50 euro i året på strømmen. Det er også foreslått å redusere den generelle momsen (IGIC) fra 7 til 6,5 prosent. Forslagene skal opp til endelig debatt i Parlamentet 19. og 20. desember.

Nytt budsjett for turismen på Lanzarote i 2019

Turistmyndighetene på Lanzarote tror på fortsatt økning av turister til øya neste år, og har økt budsjettet med nesten tre prosent i forhold til 2018. For 2019 er målet «kvalitet før kvantitet» når det nå skal satses på at turistene skal bruke mer penger på øya. I 2019 skal man reklamere mer for Lanzarote på fastlandet, og samtidig selge inn øya i nye markeder som Portugal, Polen og Ungarn. Myndighetene tror nemlig at Storbritannias Brexit kan gi færre britiske turister.

Turistmyndighetene på Lanzarote til reiselivsmesse i London

Flere representanter for turistmyndighetene på Lanzarote er nå i London for å promotere øya på Europas største reiselivsmesse, World Travel Market. På programmet står blant annet møter med selskapene Jet2, Ryanair og Thomas Cook. Lanzarote deler stand sammen med turistmyndighetene på Kanariøyene.

Tias kommune med arbeidstilbud til ledige

Tias kommune (med Puerto del Carmen) har nå utlyst et sysselsettingstilbud til langtidsledige i kommunen. Tilbudet gjelder for personer som har vært registrert uten jobb i minst 12 måneder, og gjelder i første omgang personer mellom 55 og 65 år, men også yngre kan søke. Kommunen setter i gang med arbeidstrening, og folk kan blant annet velge mellom å bli rørleggere, sveisere, elektrikere, rengjøringsassistenter, vaktmestere, malere og assistenter for eldre og syke. Etter kurset får de tilbud om jobb i kommunen. Søknadsfristen er 16.november.

Asfaltering i Costa Teguise

Nå er det hovedveiene inn til turistsenteret Costa Teguise som skal få nytt asfaltdekke. Først ut er strekningen fra rundkjøringen ved golfbanen til Hotel Vitalclass, og veien kan bli stengt i flere omganger.

Ekte juletrær kan nå bestilles i Macher
Foto: Flower Power

Da er det den tida igjen: Nå kan man bestille ekte juletrær ved gartneriet Flower Power i Macher vest for Puerto del Carmen. Etter det vi vet er det furutrær som selges til en pris fra 50 til 200 euro.
Les mer her: Flower Power Jardines s.l.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast