Nyheter:

Hvordan ser Lanzarote ut i 2040?

De tradisjonelle turiststedene er kraftig utbygd. Det er bygget hoteller i landlige omgivelser som Arrieta, Haria og Tiagua. Det er anlagt golfbaner ute på landet.

Dette er noe av hva myndighetene ser for seg vil skje på Lanzarote i de neste 20 årene, i følge den nye fremtidsplanen Plan Insular de Ordenacion de Lanzarote (PIO). PIO er det offisielle kartet for øyas utvikling som nå er lagt ut til diskusjon.

Den nye fremtidsplanen foreslår store utvidelser av de tre store turiststedene Costa Teguise, Puerto del Carmen og Playa Blanca. Da er det beregnet en turistvekst på fem prosent per år de neste 20 årene.

Det planlegges mindre hoteller med maksimum 50 senger på steder som Guime, Yaiza og Tahiche, og enda mindre hoteller med 20 senger i områder som Guatiza, Arrieta, Haria og Punta Mujeres.

Myndighetene ser også nødvendigheten av å bruke opp til 16 millioner kvadratmeter av til nå ikke utbygget land til rekreasjonsaktiviteter, som for eksempel golfbaner. Et av de større områdene som blant annet er utpekt til dette er området sør for havna Puerto Calero.

Den nye PIO-planen setter også et tak på hotellsenger på øya til 95 000 senger fram mot 2040. Nå er det
62 000 senger på øya.

Dette betyr at bremsene vil bli satt på når det gjelder den stadig voksende tilstrømmingen av turister til Lanzarote.
Det bør derfor ikke komme flere enn fem millioner turister til øya per år i framtida, opp fra de tre millioner som kom i 2017.

Kartene over Lanzarotes utvikling (PIO) kan du se HER (spansk nettside).

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast