FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 16.november 2018

Hola!

Denne uka har det vært tapas-uke i Tias; ni restauranter i sentrum av Tias serverte kortreist mat og vin, og mange benyttet sjansen til en smak av både vått og tørt for bare 3,50 euro! Det er siste sjanse i kveld fredag og i morgen lørdag for å ta del i tapas-uka, så benytt sjansen dersom du er på Lanzarote.

Ei uke med tapas i Tias! Foto: Asgeir Johnsen

Bildet forteller hva Asgeir og venner spiste sist lørdag; de klarte å besøke seks av de ni restaurantene før de ble mette!

I går kveld torsdag ble ni fly som skulle lande på Lanzarote sendt videre til Fuerteventura og Gran Canaria. I følge værmeldingen var det for lavt skydekke på Lanzarote, slik at flyene ikke kunne lande.

Ill: AeMet

Og til helga kommer restene av den arktiske stormen Diana inn over øya, og det meldes om kaldere dager med regn. Vi står han av..!

Det har heldigvis vært stille på bilveltefronten de siste ukene, men lørdag dukket bil nr.82 opp i serien
«Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn»:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen havnet utenfor veien og veltet like ved Rancho Texas i Puerto del Carmen. Sjåføren kom uskadd fra ulykken. Denne serien begynte i november 2016 i Lanzaroteposten.

Det er stor glede hos en lottovinner i Playa Blanca sør på Lanzarote:
Kupongen han eller hun kjøpte i Bonoloto kom ut med 136 000 euro siste uke, nesten 1,3 millioner kroner!

Her ble vinnerkupongen kjøpt! Foto: La Voz de Lanzarote

Den ultimate julebutikken på Lanzarote ligger like bak IKEA i Arrecife. Macassar er navnet, som før jul selger tusenvis av typiske juleartikler:

Julebutikken på Lanzarote. Foto: Asgeir Johnsen

I følge butikken selv er dette den største julebutikken på øya! Adresse med kart og flere bilder finner du HER. Det er også en nyoppstartet julebutikk på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen.

Denne uka kom det ti cruiseskip til Lanzarote. Kommende uke blir også travel: torsdag 22.november kommer det for eksempel tre cruiseskip omtrent samtidig til Lanzarote.
Kl.08.00 kommer tyske «AIDAstella» fra Las Palmas, på vei til Tenerife. Kl.09.00 kommer britiske «Mariella Dream» fra Agadir, på vei til Tenerife. På samme tid kommer amerikanske «Star Breeze» fra Casablanca, på vei til Tenerife.

«Star Breeze» kommer til Lanzarote torsdag. Foto: Windstar Cruises

«Star Breeze» het tidligere «Seabourne Spirit», og var bygget ved Ulstein Bergen A/S med norske eiere. I 2005 ble skipet angrepet av pirater utenfor kysten av Somalia, men klarte å komme seg unna med hjelp av et amerikansk krigsskip.

Og fordi ikke alle leste min oppfordring i Fredagspilsen for to uker siden om å snu mobiltelefonen sin når de filmer eller tar bilder, gjentar jeg den her:

  1. Hold mobilen horisontalt (liggende).
  2. …ja, det var i grunnen det hele. Altså slik:

Holder du mobilen vertikalt når du filmer eller tar bilder, får du to svarte felt på hver side av filmen eller bildet når disse vises på en datamaskin. Da ser det slik ut:

Dette er ikke pent. Jeg er ganske lei av å se disse svarte sidene når folk sender meg videoer…hvor vanskelig kan det være? Det er mulig å gjøre noe med det, vet dere!

Nordisk Forening fortsetter å arrangere ukentlige hesteskokastingsturneringer (langt ord!) mandager kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen. Siste uke var det Pentii Silver som vant med 139 poeng over 28 andre deltakere.

Her diskuteres nye taktikker for kastingen av hesteskoen..? Foto: Liv J.Gundersen

Nye runder mandag kl.12 i Puerto del Carmen, og kl.16 ved Boccia-banen i Playa Blanca.

Tirsdag er quiz-kveld på Lanzarote, og for andre gang på rad vant laget «Barranco Seco»!

Quiz-mestrene siste uke!

Da er det bare å møte opp på Las Vistas i Puerto del Carmen kl.20 tirsdag for kanskje å slå Barranco-laget? Det er ganske ufarlig, moro, og Dani serverer småretter og drikke både før, under og etter konkurransen.
Hjernejogg er bra i ferien!

Onsdag 21.november er det dans på Las Vistas!

Svenn Henning har mikset en svingende blanding av danselåter man blir glad av, så ta dere en tur til Las Vistas i Puerto del Carmen fra kl.20 til 22! Gratis adgang.

Sjømannskirken på Lanzarote informerer om de neste aktivitetene:

Først minner vi om julemarkedet som begynner i dag fredag kl. 11-16, og lørdag 11-14.30. Det blir salg av håndarbeid, trekunst,  hjemmelagede julekaker (også glutenfri), klær, julepynt, lapskaus på fredag og grøt på lørdag. I tillegg blir det loddsalg og åresalg og trekning av mange flotte gevinster.

I dag fredag og lørdag er det julemesse på Sjømannskirken! Damene fra Playa Blanca er klar!. Foto: Sjømannskirken på Lanzarote

Mandag øver koret Alegria i kirken kl 20. Kom gjerne kl 19.30 hvis du vil ha en kaffekopp før øvelsen. Gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen, enten du bor på øya, ferierer eller overvintrer. Tirsdag blir det lunsj-servering kl 13. Trimmen går sin gang med flere og flere deltakere etter hvert som sesongen skrider frem. Vi møtes på plassen foran kirken kl. 11.
Onsdag er det aktivitetsgruppe kl. 10.30 og frivillighetsfest kl. 13. Er du frivillig på Sjømannskirken, er du hjertelig velkommen til gratis lunsj og oppvarting av en takknemlig stab som er glad for å samarbeide med nettopp deg. Onsdag kl. 1730 er det gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag er det hyggekveld kl. 18 med foredrag av Johannes Kjøde om det norske oljeeventyret. Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker. Fredag blir det tur kl. 11 i nærområdet for dem som har lyst til å gå sammen med noen. Kari Sæle leder turen. Lørdag kl. 13 er det grøtservering til fem euro. Kl. 18 er det gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca. Søndag er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

Vi var 50 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Vi møtes igjen i kveld fra kl.19 og utover til uformelle treff med venner og ukjente. Hjertelig velkommen!

Ulrik Ø på Eidsvoll fyller år søndag. Det gjør også Unn R på Lanzarote. Erling B H, også på Lanzarote fyller år mandag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast