Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 46, november 2018

Mann kjørte i 200 km/t, filmet seg selv, la ut video på nett, ble tatt!
Omkjøringsveien i Arrecife. Foto: Diario de Lanzarote

En mann (25) fra Lanzarote kjørte bil med en hastighet på 200 km/t på omkjøringsveien rundt Arrecife i forrige uke. Høyeste tillatte hastighet er 100 km/t. Mens han kjørte filmet han seg selv og speedometeret, og la så videoen ut på sosiale medier. Dette ble politiet gjort oppmerksom på, og det tok ikke lang tid før politiet klarte å finne råkjøreren. Bilisten ble anmeldt, og politiet sier til lokalavisa at han kan få fengsel fra to til fem år, han kan få kraftige bøter, og miste sertifikatet fra seks til ti år.

Grensekontrollen på Lanzarote fungerer
Fem personer arrestert ved innsjekking på flyplassen. Foto: La Voz de Lanzarote

Fem personer som skulle ta fly fra Lanzarote til Dublin og Manchester denne uka ble stoppet av politiet ved innsjekkingsskranken. Det viste seg at fire av personene hadde pass som var forfalsket. Den femte hadde et stjålet pass. Alle fem, som egentlig kom fra Georgia og Iran og var i alderen 19 til 45 år, ble arrestert.

Flere bruker de kommunale bussene i hovedstaden Arrecife

Bystyret i hovedstaden forteller at flere og flere personer bruker de kommunale bussene i byen. I fjor reiste nesten 460 000 passasjerer med bussen, og dette tallet vil bli passert før dette året er omme. En av de mest populære bussrutene er pendlerbussen som går fra Cabildo (regjeringsbygget) langs strandpromenaden Avenida Marítima fram til Hospital Insular. I årets ti første måneder har over 116 000 personer brukt denne bussen, som er gratis. Etter at deler av strandpromenaden ble stengt for vanlig biltrafikk kan folk parkere bilen sin ved Cabildo, og fortsette med bussen videre.

Tias kommune bevilger 200 000 euro til nye ladestasjoner og elbiler

Tias kommune (Puerto del Carmen) øker nå tallet på ladestasjoner i kommunen fra fem til sju. Videre vil det bli innkjøpt fire elbiler i kommunal tjeneste, i tillegg til de fem elektriske rengjøringsbilene kommunen allerede har.

Og når det snakkes om elektrisitet: Denne uka setter Tias kommune opp juledekorasjoner og julelys langs gater og veier. Det er bevilget 100 000 euro til dette arbeidet.

Nye turistkart for Puerto del Carmen og Tias presentert

Onsdag ble et nytt turistkart som knytter Puerto del Carmen og Tias sammen presentert. Tettstedet Tias, som er kommunesenteret for også Puerto del Carmen vil gjerne ha flere besøk av turistene som bor i Puerto del Carmen. Nå skal en turistbrosjyre fortelle hvordan man raskt kommer seg til og fra Tias. Brosjyrene er sponset av det største bilutleiefirmaet på Kanariøyene, Cabrera Medina. Grunnleggeren av dette firmaet, Mamerto Cabrera Medina er født og oppvokst i Tias.

Cesar Manriques tvillingsøster er død
Tvillingene Amparo og Cesar Manrique. Foto: Fundación César Manrique/La Voz de Lanzarote

Tvillingsøsteren til Lanzarote-kunstneren Cesar Manrique, doña Amparo Manrique Cabrera døde tirsdag. Hun var pasient ved sykehuset Insular Hospital, og ble 99 år gammel. Lokalavisa skriver at Amparo ble født 24.april 1919, minutter etter at «storebror» Cesar ble født. Presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés holdt en minnetale tirsdag i parlamentet, og overbrakte Lanzarotes kondolanser til familien Manrique Cabrera.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast