Nyheter:

Lanzarotes første egenproduserte vermut er klar til servering!

Nå er Lanzarotes første vermut klar til servering, laget i sin helhet på øya! Vermuten heter «Primo de Lanzarote»:

Foto: Lanzarote Information

Det er tre italienere bosatt på Lanzarote som står bak lanseringen. I følge nettavisen Lanzarote Information har det tatt produsentene seks år å finne den riktige oppskriften for øyas første vermut, og den ble for første gang presentert for publikum under håndarbeidsmessen i Mancha Blanca i september.

Primo er italiensk, og betyr den første. I vermuten finner vi lokale urter og planter som koriander, forskjellige bærsorter, timian, kanarisk safran og appelsinskall fra Gran Canaria. Dessuten er druetypene Malvasía og Diego fra Lanzarote brukt.

«Primo de Lanzarote» kan kjøpes over disk  i butikken «Queso Project» i Arrecife. Flere butikker vurderes, sier produsentene.
Noen restauranter og barer serverer nå vermut fra Lanzarote; restaurantene «Casa Carlos» og «La Chalanita» i Playa Blanca, «Sal y Pimienta» i Puerto del Carmen, og «Alchemistry Molecular Cocktail Bar» i Puerto Calero.

Det blir også smaksprøver å få under vin-og gastronomifestivalen i Teguise 24. og 25.november, og sikkert muligheter for å kjøpe en flaske eller to. Flasken koster 17-18 euro i salg, og inneholder 15 prosent alkohol.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast