Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 46, november 2018

Nye planer for cruisehavnen i Arrecife

Det er utviklet nye planer for cruisehavnen i hovedstaden Arrecife. Både bystyret i Arrecife og regjeringen på Lanzarote har gått sammen om å fornye havnen hvor cruiseskipene kommer inn til Lanzarote. Blant annet planlegges det å bygge flere utendørs havbasseng i 50 meters lengde og med lett adgang for funksjonshemmede. Myndighetene regner med å få bassengene ferdig i 2020, og snart vil det gå ut anbud på byggingen. Pris er foreløpig satt til 11 millioner euro, ca 110 millioner kroner. I og med at havna i Playa Blanca nå bygges ut til å ta i mot cruiseskip vil cruisehavna i Arrecife møte konkurransen med flotte havbasseng i området.

Arbeidsledigheten øker på Lanzarote
Flest nye jobber innen landbruket på Lanzarote i år. Foto: Diario de Lanzarote

Arbeidsledigheten på Lanzarote gikk opp med nesten to prosent i oktober, da 190 mennesker mistet jobben sin. Likevel er ledigheten over fem prosent lavere sammenlignet med oktober i fjor. Dette betyr at det per 1.november er 10 868 personer registrert uten jobb på øya. Det er fortsatt flest kvinner som er uten jobb; 6180 kvinner og 4688 menn. Så langt i år har det vært flest nye jobber å finne i landbruket, deretter følger byggeindustrien.

Snart åpner et nytt femstjerners hotell i Puerto del Carmen
Befaring av det nye hotellet i Puerto del Carmen. Foto: El Chaplon

Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen er snart klar for å ta i mot sine første gjester. Hotellet ligger ved Los Pocillos-stranden, ved siden av Hotel Sol Lanzarote, og er et femstjerners hotell. Hotellet har 154 rom, to restauranter og en bar i fjerde etasje med en flott utsikt ut over havet. Av de 60 ansatte ved det nye hotellet var 22 arbeidere hentet inn fra ledighetskøen. Hotellet eies av hotellkjeden Hibiscus, som allerede har et annet hotell i byen.

Ny gatebelysning i Puerto del Carmen
LED-lys monteres i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

I de neste ukene vil Puerto del Carmen få ny gatebelysning. Nå er det LED-lys som gjelder, og denne gangen er det gatene med flest turister i som prioriteres. Først ute er to av hovedgatene i byen, C/Reina Sofia og C/Los Ajaches.

Black Friday også på Lanzarote

Fredag 23.november arrangeres også Black Friday på Lanzarote, hvor det er salg i de fleste butikkene på øya. Noen av de større butikksentrene vil også ha salg lørdag 24. og søndag 25.november. Den spanske forbrukerorganisasjonen FACUA advarer imidlertid både butikker og forbrukere mot falske rabatter. Dette var et problem i fjor, da enkelte butikker reklamerte med at prisene var satt ned. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at prisene IKKE var satt ned i det hele tatt.

Fremdeles ledig plass når «Christian Radich» seiler på Kanariøyene i desember
Christian Radich i Las Palmas i 2017. Foto: radich.no

Fullriggeren «Christian Radich» er på vei til Kanariøyene, og 1.desember legger skuta ut på en tur fra Las Palmas på Gran Canaria til Madeira og retur seks dager senere. Den 8.desember seiler skuta til øyene Tenerife og La Palma med retur 14.desember. Vil du bli med på seilas kan du lese mer om turene HER .

Lanzarote Wine Run, datoer for 2019 er klar

Det populære vinløpet på Lanzarote er et av de mest omtalte arrangementene på øya. Nå er datoene for neste års løp satt: 15.og 16.juni 2019, og stedet er som vanlig landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen. Dette er et arrangement hvor hele familien kan delta, enten ved å løpe 23 kilometer, eller løpe eller gå 12 kilometer, med smaksprøver av vin innimellom for de som liker det! Samtidig arrangeres det en fantastisk festival med kortreist vin og mat i Uga.

Vær
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-