FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 9.november 2018

Hola!

Siste uke tok jeg influensavaksinen ved helsesenteret i Puerto del Carmen; gratis, og med et smil!
PS. Du må ha fastlege på Lanzarote for å kunne bli vaksinert på øya…

Viktig beskjed til dere som skal bli med Nordisk Forening og Sjømannskirkens tur til Isla de Lobos i dag fredag:
-Det er blitt en endring i avreise-tidspunktene. Bussen går nå kl. 09.30 fra Cinco Plaza og kl. 09.40 fra Las Vistas. Spre ordet til alle du kjenner som skal være med på turen!

Mange vet at ostemesterskapet World Cheese Awards ble arrangert i Bergen siste helg.

Den beste osten ble Norsk Fanaost, men osteprodusenter fra Lanzarote tok med seg seks medaljer hjem fra Bergen! Det ble blant annet supergull til Finca de Uga Bodega de Ewe fra Lanzarote!

Ost fra Uga. Foto: Lancelot Digital

At mesteparten av osten fra mesterskapet ble kastet etter konkurransen, er en helt annen sak…

Og fra og med i morgen og ei uke framover kan du blant annet nyte ost fra Lanzarote når tettstedet Tias inviterer til den åttende utgave av den årlige tapasfestivalen! Fra 10. til 17.november serverer restaurantene i sentrum en tapasrett med drikke for 3,50 euro:

Og i morgen lørdag fra kl.12 er det levende musikk med band og discjockeys i hovedgata Avenida Central.

Det er stor kulturell aktivitet på Lanzarote i november! Av høydepunktene kan jeg nevne den åttende vin-og gastronomifestivalen i Teguise, og en ny forestilling av musikkspillet Ángaro. Les mer HER.

Et av de mest unike konsertstedene på Lanzarote er Cueva de los Verdes nord på øya. For å komme til dette konsertlokalet må en spasere gjennom lava-tunneler i ca 20 minutter, noen ganger med bøyd hode og kroket rygg før selve lokalet åpner seg i et fantastisk hule-landskap:

Cueva de los Verdes. Foto: Lancelot Digital (Mon tro hvordan flygelet kom seg inn dit?)

Sesongens første konsert i grotten er i morgen lørdag 10.november kl.20.00. Da stiller Lanzarotes egen sanger Laura Cox på scenen med sitt orkester. Laura har nettopp gitt ut et nytt album, «Days of Dooms», et album med blues, rock, indie og jazz.

Programmet videre i høst og vinter er 1.desember: Ensemble Kegelstatt, en kvartett fra Kanariøyene som byr på kammermusikk med verker av Mozart og Schmann:

19.januar: Dúo Boix Masramón og 16.februar: Ínsula Inédita. I dag er det ingen opplysninger om disse, men jeg kan garantere en opplevelse i grotten, samme hva slags musikk som fremføres!

Alle konserter koster 20 euro for voksne, 10 euro for barn 7-12 år. Billetter kjøpes på Touristtickets nettsider, kulturkontorets nettside cactlanzarote.com , og ved turistkontorene og ved inngangen. Husk å møte opp minst en halv time før konsertstart, og UTEN høye heler på skoene. Det ER lov med joggesko!

I kveld fredag kl.19 åpner en keramikkutstilling av kunstneren Tino Alemán fra Uga i Casa de la Cultura (kulturhuset) i Yaiza.

Timple og sang i Yaiza lørdag. Foto: Diario de Lanzarote

I morgen kl.19 inviteres det til konsert med nasjonalinstrumentet timple og sang på samme sted i Yaiza. Gratis adgang inntil det blir fullt, står det i invitasjonen!

Mange av Lanzarotepostens lesere skal feire jul og nyttår på Lanzarote. Det er en spennende opplevelse, litt forskjellig fra det vi er vant med hjemmefra. Sammen med dere vil det være tusenvis av andre gjester som gjerne vil spise på sin favorittrestaurant, enten på julaften eller nyttårsaften. Da må en bestille bord i god tid.
Nettavisen Lanzarote Information har samlet alle jule-og nyttårstilbudene fra restauranter på Lanzarote, og denne Facebook-siden utvides stadig. Klikk HER.

Det nærmer seg snart en løsning for å kunne se norsk tv lovlig i utlandet. Dette skriver Dagbladet siste uke. Kulturdepartementet fremmet fredag en proposisjon til Stortinget hvor det foreslås at forordningen om å kunne se norske tv-programmer hvor enn man befinner seg i EU/EØS blir norsk lov. Les mer HER.

Som Lanzaroteposten skrev om siste uke skulle frivillige rydde strand og havbunn på bystranden i Playa Blanca lørdag.

De dyktige strandrydderne i Playa Blanca. Foto: El Chaplon

20 dykkere, tre kajakker og 20 andre frivillige plukket alt fra plastflasker til skosåler til bildekk og batterier. Neste frivillige ryddedag i Playa Blanca er lørdag 1.desember. Følg med her dersom du vil delta!

Nordisk Forening på Lanzarote fortsetter med å arrangere hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen hver mandag kl.12. Sist uke var det 30 deltakere, og best ble Gunn Langeland med 134 poeng.
Nye sjanser mandag!

Tirsdag var det en ny runde med Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen. 34 deltakere møtte, og vinnerlaget ble «Barranco Seco«. Bildet er tatt av Liv J.Gundersen:

Det er nye spørsmål og nye sjanser tirsdag fra kl.20.00! Det er bare å møte opp, ingen påmelding, og null stress!

Sjømannskirken på Lanzarote iniviterer til grøt lørdag kl.13.
Søndag kl.18 er det som vanlig gudstjeneste med kaffe etterpå. Det er kirkerådsvalg i forbindelse med gudstjenesten.
Mandag
øver koret Alegria i kirken kl. 20. Kom gjerne kl 19.30 hvis du vil ha en kaffekopp før øvelsen. Gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen, enten du bor på øya, ferierer eller overvintrer.
Tirsdag blir det ikke lunsj-servering, men kakebaking. Vi baker til julemessen, og alle som har lyst til å være med å lage småkaker er hjertelig velkommen på kirken kl. 12. Trimmen går sin gang med flere og flere deltakere etter hvert som sesongen skrider frem. Vi møtes på plassen foran kirken kl. 11.
Onsdag
er det aktivitetsgruppe kl. 10.30. Nå er det en liten innspurt i forkant av julemessen. Hyggekvelden faller på en onsdag denne uken fordi torsdagen går med til rigging til julemessen. Hyggekvelden begynner kl. 18: «Hva for en Markus var det? Kilden og Gabriel Scott» – i ord og toner ved Solveig og Stein Gjulem. Som vanlig blir det også åresalg, kaffemat og kveldstanker.
Torsdag er det rigging hele dagen til julemessen. Og hyggekvelden har vi altså hygget oss med dagen i forveien.


Fra julemessen i fjor. Foto: Sjømannskirken

Fredag er det høytidelig åpning av julemessen kl. 11. Det blir salg av ulike håndarbeidsprodukter, vafler, kaker og kaffe, loddsalg og åresalg, salg av lapskaus til fem euro og «Jeg fant, jeg fant»-klessalg.
Lørdag kl. 11 fortsetter messen med grøtservering til fem euro og salg av diverse artikler. Trekning av loddboken kl. 14. Neste søndag er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Tidligere vikarprest og fremtidig vinterassistent Per Oscar Berg forretter, og Inger Berg, tidligere vertskap og fremtidig vinterassistent spiller.

Det kommer mange gjester fra Norge til Lanzarote nå, og flere har med seg godsaker fra gamlelandet til meg! Det vanker både sjokolade, makrell i tomatsaus og kaviar, så tusen takk alle sammen. Det smaker så godt!

I neste uke er både redaktøren, journalisten, redigereren OG kaffekokeren i Lanzaroteposten på studietur til utlandet. Vi skal prøve å opprettholde daglige leveringerer av artikler, men det kan bli noen uregelmessigheter…

Vi var 51 gjester på siste ukes fredagspils. Det er en ny runde i kveld fra kl.19 på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Svein A fra Ålesund fyller år onsdag, Erik T i Oslo fyller år torsdag, og Roar S, for tiden på Lanzarote feirer dagen sin også torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast