Nyheter:

Spøkelseshotellet på Lanzarote

Litt nordvest for turistbyen Playa Blanca sør på Lanzarote, ikke langt fra fyrtårnet ligger restene av et spøkelseshotell, Atlante del Sol, som noen også kjenner som Hotel de Los Charcones etter stedet det er bygget på. Stedet er verdt et besøk, om ikke annet enn å se hvor galt det kan gå når utbyggerne ikke vet hva de holder på med.

Spaserturen til hotellet er grei og fin, og tar mindre enn en time hver vei, avhengig av hvor man starter. Fra sentrum av Playa Blanca kan man spasere langs kysten til fyret, og fortsette derfra til det uferdige hotellet. Mange bruker bil og parkerer ved Coral Beach Hotel før man fortsetter til fots.

I begynnelsen er stien flat og i god stand, men etterhvert blir den tøffere når vi forlater bebyggelsen. Kysten her er veldig ujevn med mange lavaformasjoner der Atlanterhavet krasjer mot øya. Klippene er ikke sørlig høye, og etter som vannet trekker seg tilbake kan man se mange små kulper med krystallklart vann. Disse kulpene er fine å sitte i til avkjøling på en solvarm dag.

Kulpene i Los Charcones sør på Lanzarote

Etter som man rusler videre vil det isolerte og ødelagte hotellbygget dukke opp i horisonten. Det er et trist syn, og samtidig oppdager man at denne drømmen utbyggerne hadde om et storslagent hotellkompleks endte i noe som nå fullstendig skjemmer landskapet.

Hotellet ble forlatt og overlatt til seg selv tidlig på 70-tallet.
Det er mange historier om hva som egentlig gikk galt. Den vanligste historien er at en rik tysker ønsket å skape en golfbane der. Etter at byggingen av hotellet hadde startet oppdaget man at det ble helt umulig å få gress til å gro og ikke minst feste seg på det noe uvennlige landskapet.

Noen syklet hit…og spaserte hjem igjen…

En annen versjon er at hotellet ble bygget uten tillatelser, og da dette ble oppdaget måtte utbyggeren betale millioner av pesetas i bøter dersom byggingen skulle fortsette. En tredje versjon av hva som gikk galt med hotellet er at det var to partnere som begynte utbyggingen til å begynne med. I løpet av utbyggingen forsvant den ene med pengene, og den andre partneren ble simpelthen latt i stikken.

Uansett hva sannheten om hva som gikk galt var, er det som er igjen av hotellet et trist skue.
Imidlertid har skallet av hotellbygningen blitt et slags feriested for hjemløse og eventyrere. Noen har for eksempel laget interessante kunstverk på veggene, som noen kaller grafitti. Noen av rommene har faktisk fått dører og vinduer montert, og i rommene står det bord og stoler slik at man kan sitte der og nyte utsikten og ikke minst de fantastiske solnedgangene…helt gratis! Det er dessverre ingen romservice der…

Nå har imidlertid Yaiza kommune fått flere henvendelser fra innbyggere i Playa Blanca som sier at det er fare for at deler av de forlatte bygningene er i ferd med å rase sammen. Siden det bor folk i noen av «rommene» blir det bedt om snarlige løsninger slik at man unngår en tragedie.

Det er mange ledige rom på hotellet ved Playa Blanca

Det finnes flere videoer fra dette mystiske og forlatte hotellet på Lanzarote. Her er en av dem:

Alle foto/info: Lanzarote Information

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast