Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 44, oktober/nov 2018

Influensasesongen nærmer seg også på Kanariøyene

Det offentlige helsevesenet på Kanariøyene har kjøpt inn 222 000 doser med influensavaksiner i år. Fra og med mandag 29.oktober kan man ta kontakt med sitt lokale helsesenter for å bli vaksinert. Myndighetene anbefaler spesielt folk som er i risikogrupper til å vaksinere seg. Dette gjelder eldre og kronisk syke, helsepersonell som tar seg av syke og folk som utfører viktige tjenester som politi og brannmannskap. Vaksinasjonsprogrammet på Kanariøyene koster i år over 1,5 millioner euro.

Båter med flyktninger fortsetter å komme til Lanzarote

En båt med 21 flyktninger ombord kom inn til stranda Los Cocoteros i Teguise kommune onsdag. Åtte av flyktningene var barn. Midt under regnstormen torsdag morgen kom det en patera inn til landsbyen La Santa på vestkysten av Lanzarote. Ombord var det 27 personer, hvorav 23 var mindreårige. Se videoen under da båten ble slept til kaia:

Lokalpolitiet i Tias (Puerto del Carmen) skal kjøpe nye biler og motorsykler

Tias kommune har nå gått ut og bedt om anbud på 12 nye politibiler og motorsykler.
Kommunen har satt av 400 000 euro til innkjøpene, og firmaer har nå en frist til 19.november å «matche» anbudet. På Lanzarote er det slik at summen som skal brukes på et innkjøp eller arbeid legges ut først, og så svarer interesserte firmaer at de kan skaffe det som skal kjøpes inn eller fullføre et arbeid til den summen.

Den tredje Lidl-butikken åpner på Lanzarote 8.november
Foto: Dick Knowles

Den tredje Lidl-butikken på Lanzarote åpner i Playa Honda torsdag 8.november. På plakaten reklameres det for Lidls nye kjøttavdeling… Fra før er det en Lidl-butikk i Arrecife, vegg i vegg med IKEA, og en i Puerto del Carmen, ikke langt fra Biosfera shoppingsenter.

Tusenvis av mennesker så flyoppvisningen over Lanzarote søndag
Imponerende presisjon over flyene søndag. Foto: La Voz de Lanzarote

Tusenvis av tilskuere så den fantastiske flyoppvisningen over Lanzarote søndag. Det spanske flyvåpenet har en oppvisningsgruppe, La Patrulla Águila , og søndag fløy de i imponerende formasjoner over Lanzarote for å markere 600-årsjubileet for landsbyen Teguise som Kanariøyenes første hovedstad.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast