FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 26.oktober 2018

Hola!

Det siste døgnet har Lanzarote blitt badet i regn, og nå er øya nyvasket så det holder!
Begrepet «Å brøyte snø» er kjent i Norge, på Lanzarote brøyter vi vann…

Foto: La Voz de Lanzarote

Sist mandag ble hovedgata i Puerto del Carmen åpnet for trafikk igjen etter å ha vært stengt siden 1.oktober på grunn av skifte av vannrør under gata og legging av ny asfalt. Nye fotgjengerfelt er malt, så nå er gata blitt fin!
I følge kommunen kostet hele prosjektet 237,181.74 euro, omtrent 2,3 millioner kroner.
Takk til Kjell Aulie som sendte Lanzaroteposten bilder av «nygata»:

Foto: Kjell Aulie

I morgen lørdag 27.oktober arrangeres den tradisjonelle halv-triatlon Ocean Lava. Stedet for start og innkomst er Avenida de las Playas i Puerto del Carmen, like ved Hotel Los Cocoteros for både svømming, sykling og løping.

Dette er konkurranser både for voksne og barn. Jeg har gått gjennom startlisten for de voksne, og der finner jeg tre nordmenn: (unummerert) Anders Øverås, nr.648 Marius Tzatchev og nr. 609 Berooz Langseth.
Du kan lese mer om deltakerne, løypene og tidspunkter HER.

Det er ny-premiere på det fantastiske musikkspillet «Ángaro» søndag 28.oktober kl.12.30.  Forestillingen vises i den flotte konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote. Neste forestilling er søndag 25.november, lille julaften og lille nyttårsaften. Les mer om musikalen som forteller om Kanariøyenes historie HER, og der kan du også bestille billetter.

Søndag 28.oktober blir det også et gedigent flyshow over Lanzarote!
Spanias berømte Parulla Águila, Eagle Patrol (Ørnepatruljen) er en del av det spanske luftforsvaret, og er invitert til øya for å markere at Kanariøyene første hovedstad, Teguise fyller 600 år.

«Eagle Patrol» på vei til Lanzarote!

Det var i 1418 at de spanske erobrerne etablerte den første hovedstaden for det de kalte Kongedømmet Kanariøyene, og hovedstaden ble kalt Acatife.  Erobrerne klarte først i 1498 å samle alle øyene til et kongedømme, og alt ble styrt fra Acatife. Senere fikk byen navnet Teguise, oppkalt etter prinsesse Teguise som var datter av den siste guancher-kongen av Lanzarote, Guadarfia.
Teguise var hovedstad på Lanzarote helt fram til 1852 da Arrecife ble hovedstad, blant annet på grunn av nærheten til en stadig travlere havn.

Flyene fra Eagle Patrol hadde sin forrige oppvisning på Lanzarote i 2003. Søndag inviterer de til flyshow kl.12.30, og i følge arrangørene vil Playa de Las Cucharas i Costa Teguise være den beste plassen å se oppvisningen. Cucharas-stranda ligger like ved Hotel Meliá Salinas, lengst nord i Costa Teguise. Det anbefales å være tidlig ute på grunn av parkering og å finne en bra plass for å se showet.

I mellomtiden kan du se video fra oppvisningene Eagle Patrol har HER.

Vi får bare håpe at flyene ikke flyr over Jameos del Agua mellom 12.30 og 14.00…det vil nok forstyrre forestillingen «Ángaro»

Har du lyst på en spennende sommerjobb neste år?

Storbritannias nest største reiseselskap Jet 2 Holidays søker etter nye medarbeidere på Lanzarote for sommeren 2019. Selskapet arrangerer også en åpen dag på Lanzarote onsdag 31.oktober slik at eventuelle interesserte søkere kan få flere opplysninger om stillingene. Det er selvsagt ingen plikt å komme på denne dagen, men ved å klikke på DENNE LINKEN finner du flere opplysninger om stillingene, og også et søknadsskjema. Lykke til!

Det nordiske koret «Alegria» på Lanzarote er snart i gang igjen med sine øvelser. Dirigent Vidar inviterer gamle og nye sangere til høstens første øvelse i Sjømannskirkens lokaler i Puerto del Carmen mandag 29.oktober kl.20.00. Det serveres kaffe og noe å bite i fra kl.19.30.

«Alegria» synger i 2016

Det spanske ordet «Alegria» betyr glede på norsk, og er du på Lanzarote en mandag i vinter er du hjertelig velkommen til å synge med glede!

Sjømannskirken på Lanzarote serverer grøt i morgen lørdag fra kl.13. Søndag kl.18 er det gudstjeneste og kirkekaffe i Puerto del Carmen. Mandag kl.20 øver koret på kjerka, tirsdag serveres varm lunsj kl.13, onsdag er det håndarbeidsverksted fra kl.10.30, og torsdag kl.18 er det festkveld på kjerka: Det blir langbord med middagsservering. Temaet er «blå». Hege Johansen synger klassikere fra 60- og 70-tallet. Kåseri «Om livet før og nå» ved Stein Gjulem. NB! Påmelding, kontaktinfo finner du HER.
Sjømannskirken er åpen tirsdag til fredag 11-16, og lørdag 12-15, søndag 17.30-20. Sjømannskirken ligger i C/Anzuelo i Puerto del Carmen, rett over gata for Hotel Cinco Plazas.

Har du lyst til å lære hvordan man lager den beste italienske pastaretten i verden?

Restaurantskolen Cook in Lanzarote i Uga sør for Puerto del Carmen inviterer til et to timers kokke-kurs onsdag 31.oktober fra kl.10 til 12. All instruksjon foregår på engelsk. Etterpå spiser du og forhåpentligvis nyter det du selv har laget! Les mer og meld deg på HER. Der finner du også flere kokkekurs med andre matretter.

Denne helga går vi over fra sommertid til vintertid, også på Lanzarote. Natt til søndag 28.oktober flyttes klokka en time TILBAKE, til nærmeste sommer, med andre ord (selv om det er sommer hele året på Lanzarote…):

«Halloween» markeres på Lanzarote også, og onsdag 31.oktober kan det hende at du får barn på døra i kostymer som sier «trick or treat» på gebrokkent engelsk. En liten advarsel: I de siste årene har ungdommer krevd penger av tilfeldige forbipasserende under Halloween på Lanzarote…Da har de nok misforstått litt, men for all del; ikke gi de penger! Vil du selv ta del i feiringen, har nettavisen Lanzarote Information samlet sammen annonser fra steder hvor «halloween» feires på Lanzarote. Les mer HER.

Sist mandag startet sesongen for hesteskokasting på Lanzarote. Arrangør er Nordisk Forening. Høstens første vinner ble Jorunn Mykland Johnsen med 172 poeng:

Glad vinner!

Det er nye runder med hesteskokasting mandag kl.12 på Playa Grande i Puerto del Carmen.

Nordisk Forening arrangerer tirsdag 30.oktober sesongens første Lanzaquiz!

Quizmaster Morten Dahlgren har laget nye og spennende spørsmål, og det hele starter på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen kl.20. Restauranten serverer gode småretter med vafler og pannekaker, så er du på øya er det bare å ta seg en tur. Folk lager sine egne lag, og det hele ser ut til å løse seg ganske så greit. Velkommen til en spennende kveld!

Reiseselskapet Vitalreiser fra Bergen har mange fornøyde gjester på Lanzarote!

En av gjestene er Walter E, som har sendt Lanzaroteposten en liten reportasje om boccia-turneringen som gjestene er med på fem til seks dager i uka. Spillet foregår ved strandtårnet på Matagordastranden i Puerto del Carmen. Siste uka i september ble det satt rekord i spillet, 18 stjerner og 129 poeng til det «gule laget»:

Glade bocciavinnere med Vitalreiser!

I følge Walter er det mange gjester som koser seg med konkurranseinstinkt, sol og sosialt samvær!

Vi var 51 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er plass til flere, så er du på øya er du hjertelig velkommen i kveld fra kl.19 og utover!

Og ja da, juletreet er allerede oppe i shoppingsenteret Deiland i Playa Honda:

Foto: Dick Knowles, FB

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast