Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2. Uke 43, oktober 2018

Mye regn ventes torsdag 25.oktober
Flom i Costa Teguise i april 2017

Det spanske værinstituttet AEMet melder om voldsomme regnskyll på Lanzarote torsdag. Mengden av vann som kommer meldes annerledes enn vi er vant med: Det ventes 20 liter regn hver time, og opp mot 50 liter i løpet av 12 timer.

Sandsekker på plass i Arrecife. Foto: La Voz de Lanzarote

I hovedstaden Arrecife har man nå delt ut 2000 sandsekker for å hindre at butikker og leiligheter på gateplan skal bli oversvømt. Hver sekk inneholder 25 kilo sand.

24 flyktninger reddet av kystvakten mandag, 33 flyktninger på tirsdag
Foto: El Chaplon

Mandag morgen ble en båt med flyktninger oppdaget av fiskere nord for landsbyen Orzola på Lanzarote. Et kystvaktskip fra Guardia Civil ble sendt nordover, og de 24 flyktningene, hvorav sju var barn ble plukket opp. Deretter ble de fraktet til hovedstaden Arrecife for registrering.

54 flyktninger til Lanzarote mandag og tirsdag. Foto: La Voz de Lanzarote

Tirsdag ble en annen båt med 33 mennesker ombord, derav 18 barn funnet i samme området. Båten ble slept til Arrecife.

Teguise kommune har de høyeste lønningene på Lanzarote

Ved å bruke selvangivelser til å finne ut den gjennomsnittlige inntekten til kommunenes innbyggere, var det Teguise kommune som kom øverst på listen over de som tjente mest. Den gjennomsnittlige årsinntekten i Teguise var 25 000 euro, Haria kommune 23 000 euro, og nederst på inntektslisten finner vi Yaiza kommune med 20 600 euro per arbeider.

Turistsentrene slutter med plastikkflasker

De sju offisielle turistsentrene på Lanzarote (Nasjonalparken, Jameos del Agua, Kaktusparken med flere) slutter nå å selge vann i plastikkflasker. Dermed slipper sentrene å resirkulere 80 000 flasker hvert år.

Nye fotobokser på veien L22 til og fra Playa Blanca

Det er nå satt opp fire fotobokser med fartsmålere på veien L22, veien som går parallelt med hovedveien til og fra Playa Blanca. Dette er fotobokser som måler gjennomsnittsfarten på strekningen, og kjører du for fort, blir det bøter. Denne veien er en såkalt «Via Ciclista», en vei hvor syklister har førsteretten og skal føle seg trygg. Derfor er fartsgrensen 60 km/t. Husk at turister som leier bil ikke er unntatt; kjører man for fort, går boten til leiebilfirmaet som har kredittkortnummeret til sjåføren. Tips: Man unngår fartsbøter ved å ikke kjøre fortere enn 60 km/t …

Problemer for den nye ferja mellom Lanzarote og Gran Canaria
Ferja til Gran Canaria. Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag 15.oktober startet rederiet Fred. Olsen sin nye ferjerute fra Lanzarote til Gran Canaria. Etter den første uka har rederiet gått ut og beklaget problemene som oppstod siste helg. Da måtte ferja plutselig inn til sin årlige service (etter bare ei uke på vannet?), og flere turer måtte avlyses. Mandag kveld var det mye vind på Lanzarote, og ferja fra Gran Canaria ble liggende flere timer utenfor kysten før den klarte å legge til kai i Arrecife.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast