Nyheter:

Bli med til den historiske landsbyen Haría nord på Lanzarote

Det er lett å kjøre rett gjennom den historiske landsbyen Haría nord på Lanzarote uten å oppdage hva dette stedet skjuler. Her kommer en liten guide over hva du bør se etter når du besøker landsbyen som ligger midt i hjertet av den vakre tusen palmers dal.
Navnet «De tusen palmers dal» kommer av at dersom en gutt ble født i landsbyen, ble et palmetre plantet. Hva som skjedde hvis ei jente ble født sier historien ingen ting om. Om det er tusen palmer der, vites ikke, men mange er det!

Haría og De tusen palmers dal. Foto: Ayuntamiento de Haría

Attraksjoner:

Det er en kunstutstilling i kjelleren i Plaza de la Constitución midt i sentrum.

Finn skiltet med en stor A (som står for arte, kunst), og der finner du informasjon om hvilke kunstnere som stiller ut. Kunstsenteret er åpent mandag til lørdag fra 10 til 14.

Casa Museo César Manrique

Besøk kunstneren César Manriques private hus. Åpent fra 10.30 til 18.00. Huset er godt skiltet.

Haría håndarbeidsmarked

Markedet i Haria. Foto: Lanzarote Information

Hver lørdag arrangeres det et håndarbeidsmarked ved kirken midt i byen. Åpningstidene er 10-14.30. Der selges alt fra tradisjonelle håndarbeider til lokal mat og drikke.

Den kommunale kunstbutikken og verksted Taller de Artesania «Reinaldo Dorta Déniz»

Man kan besøke bygningen som huser Tienda y Taller de Artesania Municipal, hvor man kan se mange kunsthåndverkere arbeide, og også kjøpe deres kunst. Åpent fra mandag til lørdag 10.00- 13.30 og fra 16.00-19.00. Stengt mandag ettermiddag og søndag.

Restauranter:

Det er flere tapasbarer og restauranter i og ved markedsplassen midt i byen.

El Rincón de Quino på markedsplassen serverer tapasretter og smørbrød, samtidig som man se verden passere…

La Puerta Verde er en kvalitetsrestaurant på Calle Fajardo, og tilbyr et internasjonalt kjøkken med ferske varer.

La Tegala er Harias societad, samfunnshus med kaferteria, som serverer god mat til utrolige lave priser, ved markedsplassen.

Butikker:

Casa Canaria er en stor butikk som har spesialisert seg på å selge vin fra de forskjellige bodegaene på Lanzarote. De selger også suvenirer. Capricho de Haria selger klær, husholdningsartikler og gaver. Joyeria Göpal selger håndlagete smykker. I butikken Cesteria finner vi kurvfletteren Don Eulogio like ved Manriques hus. El Palmeral de Dulce er en suvenirbutikk med mange håndarbeider fra øya. Lanzarote Aloe Vera har en butikk like ved markedsplassen.

Andre interessante steder:

Kunstneren Cesar Manrique er begravet på kirkegården midt i byen Haria.

Museet Museo de Arte Sacro har en samling av religiøs kunst. Er åpen til forskjellige tider.

Det er to kirker i Haria. Hovedkirken Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación ligger i enden av markedsplassen. Inne i kirken finner vi statuen av «Nuestra Señora de la Encarnación», laget av den berømte kanariske skulptøren José Miguel Luján Pérez.
Den andre kirken, Ermita de San Juan Bautista er en mindre kirke på Calle San Juan, og ble bygget i 1625. Kirken er vanligvis bare åpen i juni måned under festen til ære for byens skytshelgen, San Juan, Johannes Døperen.

Hvordan kommer man seg til Haria?

Buss nr.07 går fra Arrecife til Máguez, og buss nr.26 går fra Arrecife til Yé. Med bil tar man LZ-10 fra Teguise og fra Arrieta.

Det er parkeringsplass ikke langt fra markedsplassen, følg skiltene.

Haria kommune har laget en fantastisk video fra området; sett deg godt til rette og nyt! Klikk HER.

Kilder: Nettavisen Lanzarote Information og Lanzaroteposten.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast