miljøvernNyheter:

Nyheter fra Lanzarote. Uke 43, oktober 2018

Mer enn 280 000 mennesker på Kanariøyene lever i ekstrem fattigdom

På Kanariøyene er 13,6 prosent av befolkningen, over 280.000 mennesker, ekstremt fattige, og 40,2 prosent, over 840.000 mennesker, risikerer fattigdom eller sosial utestengelse. Det er den norske nettavisen Canariajournalen som skriver dette. Fattigdommen på Kanariøyene forsterkes på grunn av økende boligpriser og boligleiepriser, noe som gjør det vanskeligere å skaffe et anstendig bosted. Derfor har tallet på hjemløse økt.
Les hele artikkelen HER.

Mann (40) druknet på Famara-stranden fredag

En mann druknet fredag ettermiddag på den berømte Famara-stranden vest på Lanzarote. Mannen var sammen med fem andre da de alle fikk problemer ute i vannet. Nødetatene ble varslet, men mannen som omkom var bevisstløs da han ble funnet. Mannen var en kanarisk journalist, som tidligere hadde blant annet arbeidet i avisa La Voz de Lanzarote. En kvinne ble sendt til sykehus etter hendelsen.

Hovedstaden Arrecife har Spanias laveste drosjetakster
Drosjer fra Arrecife på cruisebåtkaia. Foto: Diario de Lanzarote

I følge den spanske forbrukerorganisasjonen Facua har Arrecife på Lanzarote Spanias laveste drosjetakster. Startprisen på dagtid i hovedstaden er 2,40 euro, mens den på natten er 3,05 euro. Prisen per kilometer både dag og natt er 0,63 euro. Den dyreste byen i Spania er Tarragona litt sør for Barcelona, som har dobbelt så høye drosjetakster som Arrecife.

Famara uten plast!

Famara på Lanzarotes vestkyst er en av øyas flotteste surfestrender. Førskolen og barneskolen i landsbyen Caleta de Famara startet i fjor et prosjekt med slagordet «Famara, et hav av vann og ikke plast«. Sammen med lærere og foreldre har elevene i vinter og i sommer samlet inn plast de har funnet i strandkanten. Etter å ha delt opp stranden i kvadrater fant de over 700 gram mikroplast per kvadratmeter strand. Så regnet de ut at i et strandbelte som er 500 meter langt og 10 meter bredt var det over 360 kilo plast, som tilsvarer 120 000 plastflasker. Nå har elevene bedt kommunen om å forby engangskopper og sugerør av plast. Elevene har også fått hjelp av eksperter til å stille ut ALL plast som ble brukt i september måned fra tre hoteller på øya. Utstilling er satt opp på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen, og vekker enorm oppsikt.

35 båter med flyktninger til Lanzarote siden april

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har Lanzarote mottatt hundrevis av flyktninger denne våren og sommeren. Omtrent 200 av flyktningene er barn, og de reiste alene. I begynnelsen ble barna sendt til mottak på de andre øyene, men nå er det fullt der. Derfor er det i dag 160 enslige barn på Lanzarote som nå bor i telt i Yaiza. Øyregjeringen har nå inngått en avtale med ungdomsherberget i La Santa om å plassere 120 av barna der.

Ryanair skapte enda en gang trøbbel for passasjerer til og fra Lanzarote

Det irske lavprisselskapet Ryanair skapte enda en gang vanskeligheter for passasjerer fra Madrid til Lanzarote og retur siste uke. Uten videre ble flyet kansellert, og omtrent 400 passasjerer ble overlatt til seg selv på begge destinasjonene. Flere prøvde å bestille nye billetter med andre selskap uten å lykkes, og endte opp med å betale for ekstra hotellopphold begge steder.

Neste Ironman 70.3 blir arrangert i Playa Blanca

Forrige helg ble den kortere utgaven av Ironman arrangert ved det danske sportshotellet Club La Santa på vestkysten av Lanzarote. Etter endt konkurranse ble neste års dato og sted for Ironman annonsert: 5.oktober 2019 i Playa Blanca! Ordfører Óscar Noda var henrykt: – Dette er gode nyheter for Playa Blanca og Yaiza kommune!

Nye publikumsrekorder for CACT
Fra nasjonalparken Timanfaya.

Sentrene for kunst, kultur og turisme, CACT (Nasjonalparken, Jameos del Agua, Kaktusparken m.fl) har fra januar til og med september hatt 2,3 millioner besøkende, over åtte prosent flere enn i samme periode i fjor. Sentrene hadde en omsetning (billetter, restauranter, butikker) på 22,4 millioner euro, en økning på nesten 14 prosent.

Marsj mot kreft i Puerto del Carmen
Fra marsjen mot kreft i Puerto del Carmen søndag. Foto: Tias kommune

Over 500 personer deltok i marsjen mot kreft i Puerto del Carmen søndag. Marsjen gikk fra Nasjonenes plass i Matagorda til havna i Gamlebyen, hvor deltakerne ble tatt i mot med paella og drikke fra matfestivalen som ble arrangert der.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast