FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 19.oktober 2018

Hola!

Som bildet over viser er det nordmenn som sverger til golf når de er på solskinnsøya Lanzarote! På øya er det to 18-hulls baner, en i Costa Teguise og en i Puerto del Carmen. Banene er åpne for alle.

En god nyhet for alle som trafikkerer hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas: Den ventes å være ferdig asfaltert i neste uke, og dermed åpen for trafikk igjen om ikke mange dager!

Snart ferdig med veiarbeidet i Puerto del Carmen! Foto: La Voz

Sist torsdag var det finalekveld med band og publikum midt i hovedstaden Arrecife.

Finalekveld på musikkfestivalen «Levende Arrecife». Foto: La Voz de Lanzarote

For sjette gang ble den fire dagers musikkfestivalen Arrecife en Vivo, Levende Arrecife arrangert. 12 forskjellige band hadde stått på fire scener i byen fire kvelder, med over 20 000 entusiastiske publikummere. I følge arrangørene var det publikumsrekord!

I morgen lørdag er det klart for den 19.utgaven av svømmekonkurransen over Bocaina-stredet, stredet mellom Lanzarote og Fuerteventura.

Over 100 svømmere fra mange land stiller på startstreken på Playa Dorada i Playa Blanca fra kl.07.45. Den yngste deltakeren er 16 år, og den eldste er 66 år. Strekningen er 15 kilometer, og det ventes at de beste svømmerne vil bruke mellom fem og seks timer til Corralejo på Fuerteventura.

Søndag 21.oktober markeres den internasjonale dagen mot kreft på Lanzarote. I Puerto del Carmen inviteres alle til en marsj fra Plaza de las Naciones i Matagorda til havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Marsjen mot kreft starter kl.10.30.

Det lønner seg å møte opp tidlig, for du må registrere deg ved å betale 10 euro. Da får du ei T-skjorte, en billett som gir deg paella og drikke, og det serveres vann langs marsjruten. Og når du kommer fram til havna, er det tapas-festival der!

Den årlige tapas-festivalen La Feria de la Tapa de la Tiñosa arrangeres i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen lørdag 20. og søndag 21.oktober. Årets tema er en festival med tradisjonelle smaksopplevelser!

Festivalen åpner lørdag 20.oktober kl.18, og holder åpent til kl.23. Søndag er åpningstidene 11-16. Det er gratis adgang, og man kan kjøpe smaksprøver av tapas og drikke for en euro. Serveringen besørges av lokale restauranter, vinbodegaer og ysterier. Det blir også underholdning for hele familien, sier arrangørene.

Nordisk Forening på Lanzarote har våknet av sommerdvalen, og presenterer høstens program HER.

Der kan vi lese at hesteskokastingen er i gang fra mandag 22.oktober kl.12.00 på Playa Grande i Puerto del Carmen, at Lanzaquiz starter 30.oktober på Las Vistas, at første fottur er 1.november, og at det blir båttur til Isla de Lobos, øya mellom Lanzarote og Fuerteventura 9.november. Flere opplysninger kommer senere.

Første aktivitet er altså hesteskokasting mandag.

Velkommen til hesteskokasting! Foto: Liv J.Gundersen

Vet du ikke helt hva som foregår når hesteskoene kastes, kan du ta en titt på NRK-reportasjen «Hesteskokasting. Gammel lek blir ny sport» ved å klikke HER.

Yaiza kommune sør på Lanzarote, hvor turiststedet Playa Blanca ligger har nå kommet ut med en oversikt over alle sportstilbudene for barn og voksne i kommunen denne vinteren.

I Yaiza kan man blant annet velge mellom fotball, håndball, svømming, Jiu Jitsu, kick-boksing, turn, judo, seiling, lucha (kanarisk bryting), basketball, tennis, karate og rulleskøyter. Er du interessert i å bli med på noen av disse aktivitetene finner du ut mer om hvor og når ved å klikke HER.

Det er ikke lett å være nye vinterassistenter på sjømannskirken på Lanzarote! Det kan vinterassistent Stein Gjulem skrive under på etter de første dagene på jobb:

«Fra en sjømannskirke-vinterassistents dagbok»
Dag 2: Hvor er bryteren? Hvor er PC’en? Hvor er nøkkelen til pengeskapet hen? Jeg er sikker på de nevnte det i går.
Men det var så mange ting i går. Læringskurven er bratt for en stakkars vinterassistent. Så dette kan nok være en liten tålmodighetsprøve for prest Rose-Marie og hennes gemal Per Roald her på kjerka.
Men de har bestått prøven – med et smil. Ja, begge er villig til å «gå den andre mil». Og det er jo litt fint,
for snart kommer et par til. ? Hilsen Solveig og Stein.
PS. Heldigvis sto kaffetrakteren på samme sted som i går…

Foto: Stein Gjulem

Du kan også følge vinterassistentenes gjøren og laden på kjerka på Facebook-siden Lanzarotevenner.

Fra presteparet Rose-Marie og Per Roald har det kommet en oversikt over aktivitetene de neste dagene på sjømannskirken:

Fra sjømannskirken på Lanzarote. Foto: Leif Thuland

– Nå er det full åpningstid fra tirsdag til fredag 11-16 og lørdag 12-15. Lørdag 20. oktober serverer vi den første grøten denne høsten. Søndag er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe.

I uke 43 skjer følgende på Sjømannskirken:
Tirsdag den 23. oktober blir det trim kl. 11 og salg av varm lunsj fra kl. 13.  Onsdag er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30 av. Hjertelig velkommen til gamle og nye medlemmer. Menn er også hjertelig velkommen i aktivitetsgruppen. Dersom du ikke strikker eller syr, så er det mulig å bidra med ulike vaktmesteroppgaver på kirken. Onsdag 24. oktober starter vi opp med gudstjenester på Casas Heddy kl. 17.30. Disse gudstjenestene går annen hver uke hele sesongen. Kl. 14 samme dag inviterer vi til guide-treff med lunsj.
Det blir hyggekveld torsdag 25.oktober kl.18Til fjells! Et møte med Gjendine Slålien og Edvard Grieg ved Randi og Arngeir Moe. Lørdag 27. oktober blir det gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca kl. 18. Da vil det også være mulig å stemme i forbindelse med kirkerådsvalget.
Søndag 28. oktober blir det gudstjeneste med påfølgende kirkekaffe som vanlig på Sjømannskirken kl. 18.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger i C/Anzuelo i Puerto del Carmen. Tar du en taxi dit ber du sjåføren kjøre til Hotel Cinco Plazas. Det gjør det lettere for sjåføren å finne fram. Kirken ligger rett over gata for hotellet.

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi er i gang igjen fra kl.19.00 i kveld, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Jon Kjell S i Reykjavik på Island fyller år i dag fredag. Liv Jensine G, ennå i Haugesund fyller år i morgen lørdag. Dani på Las Vistas i Puerto del Carmen fyller år søndag. Salva på Vikinghuset på Lanzarote fyller år mandag. Torjus på Eidsvoll fyller 12 år tirsdag, og Xun på Lanzarote fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast