Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote. Uke 42, oktober 2018

Chartersesongen fra Skandinavia starter for fullt denne uka

Denne uka starter både TUI og Apollo sine direkte flygninger fra Skandinavia. Mandag 15.oktober starter også Norwegian sine direkte turer fra Oslo til Lanzarote. Reiseselskapet Vitalreiser har allerede hatt flere direktefly fra Bergen i høst. Lanzaroteposten ønsker alle gjester et fint opphold på solskinnsøya Lanzarote!

Binter selger billige flybilletter for residente

Det lokale flyselskapet Binter starter en salgskampanje mandag 15.oktober, hvor de selger billetter for residente (bor fast på Lanzarote) fra 9.80 euro for reiser mellom øyene. Folk kan bestille billetter fram til 21.oktober, og reise mellom 14.januar og 31.mars 2019. Du kan bestille HER.

617 705 passasjerer var innom flyplassen på Lanzarote i september

Man kan skrive mye om at Tyrkia, Tunisia og Egypt tar over turistene fra Kanariøyene, men det stemmer ikke helt!
I september var nesten 620 000 passasjerer innom flyplassen på Lanzarote, og det er 0,7 prosent mindre enn i september i fjor. Gran Canaria økte turistmengden med over tre prosent, og den lille øya La Gomera økte mest:
7415 gjester besøkte øya i september, 36 prosent flere enn i september i fjor.

Ny ferjerute mellom Lanzarote og Fuerteventura
Ny katamaran til Fuerteventura. Foto: Lancelot Digital

Lokalavisa på Fuerteventura skriver nå at det vil bli satt inn en ny katamaran mellom Arrecife på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura. I den siste tiden har det spanske selskapet Armas hatt problemer med sin ferje fra Playa Blanca til Corralejo, og nå setter selskapet inn en nyere katamaran som tidligere har gått mellom Mallorca og Menorca. Katamaranen kan ta 575 personer og 120 biler, og har en maks-fart på 30 knop. Avisa skriver at båten er for stor for havna i Playa Blanca, og at Arrecife vil være starthavn på Lanzarote. Startdag for den nye ruten er ikke oppgitt.

Lavere kommunale avgifter i Yaiza kommune

Kommunestyret i Yaiza kommune (Playa Blanca) har vedtatt å sette ned de kommunale avgiftene for boliger (IBI) i kommunen. Videre settes avgiftene ned med ytterligere 50 prosent dersom eiendommen har installert solcelleanlegg. De nye satsene gjelder fra 2019.

Nyhet for nordmenn med hus på Lanzarote!
Kontoret til Jon W. Olsen ved innkjøringen til Playa Blanca på Lanzarote

Dersom du har hus i Spania, men fortsatt skatter til Norge kan du nå levere din årlige spanske selvangivelse på nett, enkelt og komfortabelt fra godstolen.
Dette skriver Jon W. Olsen i en melding til Lanzaroteposten. Jon W.Olsen, som er fra Oslo og oppvokst i Moss har jobbet i over 30 år på Lanzarote, og har eget kontor i Playa Blanca. Der jobber han med skattetjenester for ikke-residerende boligeiere, administrasjon av eierforeninger og eiendomssalg. Du kan lese mer om hva Jon kan hjelpe deg med, lese kundereferanser fra Lanzarote og kontaktmuligheter på nettsiden www.spaniaskatt.no .

Stadig flere flyktninger til Lanzarote

Sist onsdag kom det 35 flyktninger til landsbyen La Santa på vestlysten. 16 var enslige barn. Lørdag morgen kom det to båter inn til Arrieta og Orzola nord på øya. Ombord var det 25 flyktninger, hvorav 14 var barn. Krisen med håndteringen av de over 100 enslige barna som har kommet den siste måneden øker. Les mer HER.

Kaktusparken i Guatiza vant prestisjetung pris
Kaktusparken på Lanzarote

Kaktusparken i Guatiza på Lanzarote vant siste uke den prestisjetunge Carlos Scarpa internasjonale pris for sine hage. Kaktusparken vant prisen på grunn av sin sin unike plassering i landskapet. Juryen fremhever også parkens «naturlige, historiske og skapende verdier» som Lanzarote-kunstneren Cesar Manrique var ansvarlig for. Tidligere vinnere er Sissinghurst slottshage i Kent, Museumplein i Amsterdam og Agdal-hagene i Marrakesh.
For å markere prisen er det nå en utstilling i Casa Amarilla i hovedstaden Arrecife med tittelen «Lanzarote, Jardin de Cactus». Utstillingen er åpen til januar 2019.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast