Nyheter:

-Det er kritisk, sier regjeringen om flyktningsituasjonen på Lanzarote

Nye båter med flyktninger til Lanzarote; regjeringen sier at dette er en humanitær krise
Båten som kom inn til Famara mandag. Foto: Politiet

Natt til mandag kom det to nye båter med flyktninger til Lanzarote. Tilsammen mener myndighetene at det kom 27 personer, hvorav 16 er barn. Den første båten kom inn til Famara på vestkysten, og flere av flyktningene ble tatt mens de gjorde innbrudd i noen av bungalovene der i håp om å finne mat.

Patera i La Santa mandag. Foto: Politiet

Den andre båten kom inn til landsbyen La Santa, også på vestkysten. Røde Kors på Lanzarote sjekket alle flyktningene, og alle var i god form.
En tredje båt ble mandag kveld observert utenfor landsbyen Orzola i nord. Ombord var det 14 flyktninger, hvorav to var barn. De ble tatt ombord i en redningsbåt og fraktet til Arrecife.

En annen båt med 31 flyktninger ombord ble oppdaget i farvannet utenfor naboøya Fuerteventura. Båten ble så slept inn til Gran Tarajal på øyas østkyst. Alle ombord var voksne menn, og i fin form.

Regjeringen på Lanzarote har nå erklært den økende trafikken med båtflyktninger som en humanitær krise. 
Over 100 barn har kommet til øya, og de fleste bor nå i to hus og i en teltleir i Yaiza kommune. Ordføreren i Yaiza har nå skrevet et brev til regjeringen og bedt om ekstra tiltak for sikkerhet og kontroll av flyktningene. Flyktningene kan gå og komme som de vil, og flere er blitt observert på veien mellom Yaiza og Playa Blanca.

Regjeringen fikk avslag fra Forsvarsdepartementet om å bruke en tom militærleir på øya til å huse de aller yngste av flyktningene. Nå vil regjeringen plassere opp til 120 barn i Lanzarotes eneste ungdomsherberge i landsbyen La Santa på vestkysten. Kommer det flere unge flyktninger må de etterhvert sendes til ledige husvære på de andre øyene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast