Nyheter:

– Trolig ingen storm på Lanzarote

De siste værprognosene fra det amerikanske orkansenteret National Hurricane Center i Miami forteller at orkanen «Leslie» nå har gått nordover i god avstand fra Kanariøyene. Stormen er nå vei mot de sørlige deler av fastlands-Spania og Portugal.

«Leslie» blåser nå med en fart av 150 kilometer i timen og med opptil 185 kilometer i timen i vindkastene. Det er orkan kategori 1.  National Hurricane Center i Florida tror at orkanen vil svekkes til svak tropisk storm når den kommer inn mot fastlandet.

Også det spanske værinstituttet AEMET melder at stormen mest sannsynlig går klar av Kanariøyene, men ber samtidig folk følge med i mediene dersom stormen igjen skifter retning. Det meldes at det kan regne på Kanariøyene denne helga og mandag, med økende vind og stor bølgehøyde.
De sju Kanariøyene finner du nederst, omtrent midt i bildet.

Det spanske værinstituttet AEMET viser hvor stormen er lørdag formiddag. Ill: AEMET

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast